Головна Мапа сайту RSS-експорт додати новину
 
про нас регіони вхід
Волинь | Закарпаття | Івано-Франківщина | Львівщина | Рівненщина | Тернопільщина | Буковина
Економіка | Політика | Суспільство | Культура | Наука/Освіта | Спорт | Релігія | Здоров'я | Кримінал | Надзвичайні події | Інші події | Шоу-бізнес

На Рівненщині майстер-клас з молекулярної кулінарії

15:17
20.02
Молекулярна кулінарія або молекулярна гастрономія – напрям, що виник зовсім недавно, у дев’яності роки минулого століття. Авторами цього терміну є угорський фізик Ніколас Курті та французький хімік Ерве Тис. Першому приписують вислів: «Біда нашої цивілізації у тому, що ми здатні виміряти температуру атмосфери Венери, але не уявляємо, що відбувається всередині суфле на нашому столі». Напрям виник внаслідок наукового підходу до технології приготування їжі, коли кухар вивчає і використовує фізичні та хімічні процеси, які відбуваються у продуктах під час приготування страв. Результати – вражаючі. За допомогою цього підходу можливо приготувати такі, здавалося б, парадоксальні страви, як смажене морозиво, прозорі пельмені, крабовий сироп або варене яйце, в якого білок – всередині, а жовток зовні.

Випускник першої групи за професією «кухар» Роман Шелуха завершив навчання у 2011 році. З тих пір хлопець успішно працював у рівненському ресторані японської кухні «Саторі», а пізніше – за кордоном, кухарем готельного ресторану.

Ще під час навчання Роман демонстрував чималу кулінарну ерудицію, високий рівень кухарської майстерності, зацікавленість в інноваціях та експериментах. Тож не дивно, що і нині його цікавлять найновіші досягнення високої кулінарії, зокрема й молекулярна кулінарія.

Роман не відмовився поділитися своїми знаннями із теперішніми слухачами Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості безробітними, що навчаються на кухарів. Майстер-клас, присвячений приготуванню курки за технологією молекулярної гастрономії, слухачі сприйняли із захопленням. Рецепт був підібраний нескладний, з урахуванням того, що навчатимуться початківці. За зізнанням Романа, саме цей рецепт використовується для приготування знаменитої качки по-пекінськи. Результатом майстер-класу стала вишукана страва, яку сам майстер назвав «найсоковитішою куркою у рівненському регіоні». Слухачі відзначили, що нічого подібного не куштували і навіть не підозрювали, що звичайна курка може мати такий смак.

У навчальному закладі підтримують зв’язки із своїми кращими випускниками, слідкують за їх професійною кар’єрою і залучають до проведення навчальних занять.

Джерело Кулінарні рецепти



Наступна новина: На Рівненщині перевиконали плани з будівництва житла
Попередня новина: Львівські міліціонери за «гарячими слідами» затримали чоловіка, який викрав з будинку підприємця понад 600 тис. грн.
Поточний рейтинг: 3
1 2 3 4 5
Переглядів: 1329

Сьогодні читають

02:22 14.11 Огляд портативних колонок JBL Charge
02:11 14.11 Як вибрати корм для рептилій і риб?
02:05 14.11 Жіночий міський рюкзаки: Переваги,види та особливості вибору
12:51 14.11 Что изменить,чтобы кухня стала уютнее. Лайфхаки от дизайнеров
11:22 14.11 Як вибрати мангал для шашлика?

Коментарі

Кількість коментарів: 0

Додати коментар
Псевдо:
Введіть текст коментаря:

Введіть код захисту
Більше новин
Рекомендуємо :: ::
Інші новини:
- Україна
- Світ
- Актуальне
- Рейтинг новин
- Найкоментованіше
- Популярне
Інші регіони
- Центр
- Північ
- Південь
- Захід
- Схід
Також дивіться
- Бліц-опитування
- Інформаційні партнери
- Висловіть думку
- Персона
- IT-новини
- Лист читача
- Останні коментарі



Rambler's Top100

Всі права застережено. Власниками матеріалів, розміщених на сайті є їх автори. При публікуаванні матеріалів з сайту, посилання на УкрЗахідІнформ (у випадку публікуванні в інтернеті - відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці або заголовку на http://uzinform.com.ua/) або на джерело, вказане в матеріалі, обов'язкове. Якщо автор не згідний з розміщенням матеріалу на УкрЗахідІнформ, при першому ж повідомленні адміністрації сайту по адресі webmaster@uzinform.org.ua, матеріал буде вилучено. Редакція не завжди поділяє думку авторів матеріалів, розміщених на ресурсі.
© 2008-2018 УкрЗахідІнформ
Розробка www.apgr.net