За його словами, наступні кілька місяців будуть напружені щодо поставок вершкового масла українського виробництва.
На його думку, ситуація почне вирівнюватися, починаючи з травня, коли відновиться заготівля українського молока.
«Ми нині вивчаємо це питання, щоб залучити наших вітчизняних виробників. Ця тема на контролі. Щойно заготівля молока зменшилася, одразу відчувся дефіцит. Відтак, Тернопіль вийшов з пропозицією поставити своє вагове масло на ринок Львівщини. Натомість «Львівхолод» пропонує на львівський ринок фасоване масло», – прокоментував Іван Стефанишин.
Своєю чергою гендиректор ТзОВ ТВК «Львівхолод» Богдан Козак зазначив, що нині на львівському ринку масла українського виробництва справді поменшало. Однак, за його словами, це не критично, бо така ситуація повторюється щороку саме у цей період.
«Є Державний резерв, де зберігається масло в потрібній кількості. Якщо є потреба, підприємства можуть звернутися в Держрезерв та придбати необхідну кількість масла. «Львівхолод» не відчув брак українського масла. Разом з тим, білоруське масло, яке є на нашому ринку, відповідає нашим стандартам. Воно не гірше, тому не завадить», – вважає Богдан Козак.
Довідка
1 кілограм білоруського вагового масла у Львові у роздрібній торгівлі коштує 32-38 грн; одна пачка фасованого масла «Львівхолод» (200 гр.) – майже 10 грн.
Автор: головний редактор УкрЗахідІнформ
.
Джерело: http://www.zik.com.ua
Попередня новина: Заборгованість по ...
Наступна новина: Ющенку з Тимошенко вдалося ...