Яка вага вважається нормальною

Яка вага вважається нормальною

30.06.15 20:45 0 3114
Всі ми з відчуттям легкого остраху зважуємося і чекаємо вердикту. Для кожної людини нормальна вага - величина досить індивідуальна, що змінюється з віком. Щоб визначити, яка маса є нормальною саме для вас, можна використовувати нескладні розрахунки індекса маси тіла і свої власні відчуття. Розрахувати індекс маси тіла онлайн можна тут.

 Яку вагу вважати нормальною?

Щоб зрозуміти, яка вага саме для вас вважається нормальною, можна скористатися нехитрими підрахунками.

Яка нормальна маса вашого тіла: розрахунок

Найвірніша і правильна формула визначення, яка оптимальної маси тіла саме для вас, полягає в наступному. Ви вимірюєте свій ріст і від цього показника відбираєте рівно 110. Приміром, вас ріст 165см, ви відбираєте 110 і отримуєте 55. Ці цифри означають яка нормальна вага має бути у вас. Розрахунок простий, але, на жаль, дещо приблизний. Адже потрібно враховувати також вік і будову кісток. Для людей за 40 від зростання показника потрібно відбирати не 110, а 100. Для людей до 40, які при цьому мають тонку будову кісток, від показника зростання потрібно відняти не тільки 110, але і ще 10% від отриманої ваги . Отже, при зрості 165 см, ви відбираєте 110 і ще 6,5, виходить, що ви повинні важити приблизно 48,5 кг. Для людей з широкою кісткою, до отриманої ваги потрібно додати 10%.

При розрахунку індексу Кетле, ви повинні свою вагу розділити на квадрат вашого росту в метрах. Візьмемо той же зріст 1,65 м, а вага при цьому буде 65кг. Розрахунок: 65: (1,65х1,65) = 23,9. Ця вага нормальна для цього зросту, бо всі отримані числа від 20 до 25 вважаються нормою. Якщо число нижче 20 - дефіцит ваги, а якщо вище 25 - надлишок.

Визначити, нормальну вагу, на око

Запам'ятайте, що питання «яка нормальна маса тіла» вас не має турбувати, якщо ви відчуваєте себе нормально і радієте життю. Якщо ви нормально переносите холод, спеку, фізичні навантаження, ходьбу швидким кроком і біг, то можна сказати, що ваша вага для вашої статури нормальна.

Проведіть експеримент: поприсідайте і побігайте трохи в межах кімнати. Якщо після цих вправ у вас немає задишки, та серце не вистрибує назовні, а лише злегка почастішав пульс, то проблем з вагою у вас немає.

Яка нормальна маса тіла у вас була в 25 років, пам'ятаєте? Ось вона-то і була для вас практично ідеальною, якщо вже в той час ви не відчували проблеми із зайвою вагою. Після 40 років людина набирає в середньому від 3 до 5 кг, а після 65 ваші кілограми приходить в норму, але за умови відсутності хвороб.

Якщо вам здається, що ви набрали зайвого, ви швидко втомлюєтеся, вас не залишає відчуття тяжкості, з'явилася задишка при найменших фізичних навантаженнях і відчуваєте, що ваше здоров'я похитнулося, то, швидше за все, виною цьому - зайва вага. Надмірна маса вашого тіла також може стати причиною високого артеріального тиску, проблем з серцем і судинами, варикозного розширення вен, захворювання на цукровий діабет другого ступеня, проблем з суглобами і хребтом. І тут потрібно задуматися про те, щоб позбутися неї.

Пам'ятайте, що всі індекси з розрахунку нормальної маси тіла не можуть враховувати в повній мірі всі ваші показники і обчислюють лише приблизну вашу ідеальну вагу.
Источник: http://www.krainau.com/zdorov-ia/rozrakhuvaty-indeks-masy-tila.html
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ