На Хмельниччині рятувальники влаштували екскурсію дошкільнятам

На Хмельниччині рятувальники влаштували екскурсію дошкільнятам

22.04.16 18:01 0 9441
18 квітня розпочався Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності. Метою заходу є прищеплення діткам з раннього віку необхідних знань про безпечну поведінку.

Тож 19 квітня рятувальники у себе приймали гостей – вихованців дошкільного навчального закладу № 4 та провели пізнавальну екскурсію територією пожежно-рятувальної частини. Дітям показали пожежну техніку, пристрої для пожежогасіння та приміщення, де у вільний від викликів час проводять своє дозвілля вогнеборці.

У цікавій, захоплюючій формі рятувальники розповіли дітям, як діють оперативно-рятувальні розрахунки у разі отримання сигналу «Тривога», а також про те, що від їхніх швидких та злагоджених дій залежить життя людей, їх добробут та спокій. Також рятувальники продемонстрували гостям оперативне розгортання пожежного автомобіля для гасіння пожежі.

Наприкінці зустрічі співробітники Служби 101 застерегли дітей щодо небезпеки, що може на них чатувати, а саме: необережне поводження з вогнем у побуті і в лісі, порушення правил безпеки на воді та у разі виявлення вибухонебезпечних предметів. Діти слухали з цікавістю, жваво відповідали на питання, показали високий рівень знань на протипожежну тематику.

Час зустрічі минув швидко. Крім позитивних вражень і задоволення, малеча отримала ще й практичні навички та уявлення про небезпечні ситуації, а також способи поведінки у разі виникнення небезпеки.

Проведення подібних заходів переконливо засвідчує: живе і неформальне спілкування – найкраща форма навчання правил безпечної життєдіяльності, що є значно ефективнішою за інші форми навчання.

Деражнянський районний сектор

Головного управління ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі 300 дітей ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ