Олійник Артем Укрзалізниця для подорожей – найкращий варіант

Олійник Артем Укрзалізниця для подорожей – найкращий варіант

17.10.19 13:19 0 9067

Хтось звик подорожувати літаками, хтось автомобілем, а я, якщо відпочинок планую Україною, віддаю перевагу Укрзалізниці. Знаю, більшість із вас подумає, що це жарт, адже українські потяги не найкращі у світі і мають багато недоліків, проте я маю іншу точку зору. Сьогодні я, Олійник Артем Олександрович – турист з досвідом, фінансовий аналітик і початківець блогер, поділюсь з вами особливостями своєї одноденної подорожі Одесою.

Все почалось з того, що в один прекрасний травневий день ми з другом вирішили поїхати до Одеси спонтанно. Вільного часу багато не було, тому спланували подорож на найближчі вихідні. Автосполучення Київ – Одесса не найкраще: всі знають, що дороги там вкриті ямами, тому було прийнято рішення їхати залізницею. Так як це ще був не купальний сезон, проблем з квитками не було. Зізнаюсь вам, що серед негативних особливостей Укрзалізниці є та, яка мене найбільш дратує – в «гарячий» сезон квитки у туристичні маршрути треба брати практично за місяць, бо їх швидко розкуповують.

Отже, вирішили ми їхати потягом. До Одеси купили квитки на експрес і були у портовому місті вже через 7 годин. Хтось може сказати, що машиною швидше або чому не забронювати місце у Блаблакар, але я прихильник комфортного відпочинку: вірогідність того, що потяг зламається у дорозі в рази менша, ніж у машини. Випив кави, подивився 2 фільми і все – ти у Одесі.

Не дивлячись на те, що це був початок травня, погода була чудовою. Ми прогулялись до порту, погодували чайок, піднялись Потьомкінськими сходами і прогулялись старим містом. Пообідати ми зайшли в колоритний рибний ресторанчик, де був величезний вибір місцевих страв. В Одесі ми були не вперше, тому не стали замовляти екскурсії, а вирішили просто насолодитись вихідними і прогулятись самостійно.

Після обіду ми спустились до моря. Не дивлячись на те, що надворі було досить прохолодно, деякі сміливці купались у морі. Наших людей нічого не спиняє: як це бути на морі і не поплавати? Хоч ми і не купались – відпочинок вдався на славу! В той день був неймовірний захід сонця, який нагадав, що скоро вже літо і треба планувати наступну відпустку. Ввечері на нас чекав вже нічний потяг додому. Ми не тільки чудово провели час, прогулялись у чудовому місці, але й заощадили на готелі, а ще відпочили наступного дня удома.

Якщо ви ще не переконались, що подорожувати Укрзалізницею – це зручно, ось кілька аргументів «за» з мого боку:

  1. По-перше, швидкість замовлення квитків. У наш час не треба їхати на вокзал, щоб придбати квитки на потяг – можна просто зареєструватись на сайті Укрзалізниці або через сервіси типу Приват24 чи інші. Кілька хвилин – і квиток у ваших руках (гаджеті).
  2. По-друге, можливість вибору класу вагону – перший, другий, третій клас, плацкарт, купе чи люкс. Все залежить від ваших вподобань і матеріальних можливостей.
  3. По-третє, це найбільш доступний варіант подорожі. Якщо ви студент – маєте знижку 50%. Укрзалізницею користуються всі – від дітей до пенсіонерів. Затрати мінімальні, а комфорт на рівні. Зараз можна замовити у вагоні повноцінний ланч, а не тільки чай і печиво (як було раніше), що теж дуже зручно.
  4. По-четверте, затримки потягів трапляються дуже рідко і, в основному, до години. Тому ви можете практично завжди бути впевненими, що приїдете на зустріч чи на роботу вчасно. Але все ж раджу підбирати квитки так, щоб ви мали кілька годин вільного часу перед важливою зустріччю.
  5. По-п’яте, у нічних потягах можна нормально відпочити. Може бути і так, що ваш сусід буде хропіти чи за стіною буде плакати мала дитина, але на моїй пам’яті таких випадків усього було кілька. Порівняно із дорогою автобусом, для мене потяг набагато комфортніший.

Ще один пункт на користь подорожі залізницею: ви завжди можете здати придбані квитки і повернути назад свої кошти. Кілька разів я потрапляв у ситуації, коли планував відпочинок заздалегідь, але потім в останній момент щось не виходило, і мені треба було змінювати дати відпустки чи маршрут. Якщо ви купили квитки онлайн, то так само легко ви можете їх і повернути.

Ще якийсь шарм для мене є у тому стуку коліс і чаю у незвичних для повсякдення склянках. Для мене Укрзалізниця асоціюється з пригодами: тут можна познайомитись із цікавими людьми, перепочити від метушливого міста, почитати книгу і налаштуватись на прекрасний відпочинок. Бували у мене і не дуже приємні ситуації, такі як історія з хамовитим провідником чи забутий у потягу торт, який так і не вийшло повернути, але це все такі незначні нюанси, що можуть трапитись з нами будь-де, у будь-якому виді транспорту.

Наступну свою подорож планую Київщиною, тому подорожувати буду автомобілем. Здається мені, що для недалекої відстані – це найкращий варіант. Читайте уже скоро нову історію із блогу туриста і фінансового аналітика Олійника Артема – буде цікаво!

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ