Генштаб повідомляє про «найбільшу активність» армії Росії на Покровському напрямку протягом доби

Генштаб повідомляє про «найбільшу активність» армії Росії на Покровському напрямку протягом доби

17.05.24 11:11 0 81
Російські війська продовжують наступальні дії, повідомляє Генеральний штаб у зведенні на 16:30 16 травня.

«На даний час доби найбільша активність спостерігається на Покровському напрямку. Українські воїни тримають лінію оборони та жорстко відповідають на дії загарбників», – йдеться в зведенні.

Згідно з ним, російські війська продовжують нарощувати зусилля на цьому напрямку, там зафіксували до 30 бойових зіткнень за день. Російська авіація працювала біля села Уманське в Покровському районі.

Протягом дня командування зафіксувало 79 бойових зіткнень. Зокрема, триває протистояння Сил оборони російському наступу на Харківщині, де було п'ять атак на українські позиції.

Читайте також: Росія не зможе окупувати Харків, якщо будуть дві системи Patriot – Зеленський

«Зокрема, противник намагається штурмувати наші війська в районі міста Вовчанськ. За підтримки авіації атакує в районі населеного пункту Липці. Також ударів ворожої авіації зазнали Веселе та Уди. В результаті бойових дій на цьому напрямку противник втратив 35 окупантів вбитими та пораненими, нашими воїнами знищено 14 одиниць ворожої техніки», – заявляє штаб.

Крім того, бойові зіткнення відбуваються на Куп'янському, Лиманському, Краматорському напрямках – на останньому, зокрема, було 13 спроб РФ прорвати оборону українських військ.

Вісім разів армія Росії намагалася штурмувати позиції на Курахівському напрямку – біля Костянтинівки, Новомихайлівки та Красногорівки. Стільки ж спроб було на Времівському напрямку поблизу Старомайорського, Микільського та Урожайного.

Крім того, російські загарбники шість разів намагалися вибити ЗСУ з Кринок на Херсонщині.

«На інших напрямках обстановка суттєвих змін не зазнала. Наші воїни продовжують стримувати ворога по всій лінії фронту та завдавати йому максимальних втрат», – заявляє Генштаб.

Читайте також: У Нацгвардії кажуть, що відбили наступ армії Росії у районі Липців

Вранці Генштаб повідомляв, що українські військові покращили тактичне положення та відтіснили противника в районі північніше Кислівки. На Куп'янському напрямку російські сили за підтримки бронетехніки намагалися атакувати позиції ЗСУ на напрямку Крохмальне – Берестове .

Також у Генштабі інформували про плани військ РФ максимально вклинитись у глибину міської забудови Вовчанська і там закріпитися.

Генеральний штаб Збройних сил України ввечері 15 травня повідомив, що на Куп'янському напрямку українські підрозділи «в результаті інтенсивного вогневого впливу противника» здійснили перегрупування «на більш вигідні позиції». Тоді у штабі додали, що бойові дії ще тривають на напрямках Кислівка – Іванівка, Котлярівка – Піщане, Куземівка – Стельмахівка, Ковалівка – Новоєгорівка. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: ЗСУ вибивають Росію з Вовчанська: атака захлинулась?

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ