Пам'ятник Тарасу Шевченку в Івано-Франківську стоятиме у парту культури та відпочинку ім. Т.Шевченка- результати громадських слухань

Пам'ятник Тарасу Шевченку в Івано-Франківську стоятиме у парту культури та відпочинку ім. Т.Шевченка- результати громадських слухань

07.07.08 11:24 0 4736

Громадські слухання з питання про місце спорудження пам'ятника Тарасу Шевченку відбулися за участю духовенства, архітекторів, художників, представників більше 20 політичних партій та громадських організацій. За словами першого заступника міського голови Зіновія Фітеля, самі слухання пройшли виважено, толерантно і без гострих протистоянь.

Розглядалися три можливих місця для спорудження пам'ятника Кобзареві: біля приміщення облдержадміністрації на вул. Грушевського, у центрі міста на Вічевому Майдані та у парку ім. Т. Шевченка. Найбільше дискусій, за словами першого заступника міського голови, виникло при обговоренні двох останніх варіантів. Проте дискусії, каже Зіновій Ігорович, «…не переходили на особистості». Більш літні люди відстоювали Вічевий Майдан, як найкраще місце для пам'ятника Кобзареві. Молодші ж прикарпатці були більш схильними до парку культури і відпочинку, аргументуючи тим, що це «…має бути пам'ятник біля якого не пробігають похапцем, а думають про вічне». Це місце мало б стати більш сприятливим і на думку фахівців-архітекторів. Оскільки відповідне заключення іванофранківці отримали від незалежних фахівців Львівської політехніки та Київського «Діпромісту».

За результатами голосування, прийнято рішення про спорудження пам»ятника у парку культури та відпочинку ім. Т. Шевченка. Таке рішення підтримали 181 прикарпатець, тоді як «За» Вічевий майдан проголосували лише 31 із 327 зареєстрованих.

Нагадаємо, у парку ім. Шевченка у 2001 році було освячене місце для спорудження пам»ятника Кобзареві.

прес-служба МВК
Автор: УкрЗахідІнформ .
Джерело: http://vezha.org/
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ