У Міністерстві економіки вважають, що волинське село занепадає згідно з загальноєвропейською тенденцією

У Міністерстві економіки вважають, що волинське село занепадає згідно з загальноєвропейською тенденцією

07.07.08 12:28 0 4044

Аналізуючи економічну ситуацію у Волинському регіоні за останні роки, 4 липня під час під час семінару-навчання з підготовки проекту Угоди про регіональний розвиток Волинської області, перший заступник міністра економіки Сергій Романюк розповів про те, що на Волині зменшилась продуктивність праці в сільському господарстві.

За словами Сергія Романюка, порівняно з 1990-м роком у Волинській області утричі зменшилась кількість підприємств-виробників сільськогосподарської продукції, що утруднює вихід наших аграріїв на ринки Європейського Союзу і дотримання ними європейських стандартів.

Перший заступник міністра зазначив, якщо порівнювати з 1996 роком, то частка сільськогосподарського виробництва в структурі економіки Волині зменшилась удвічі – з 36% до 17%, що є загальноєвропейською тенденцією. Так, за даними Сергія Романюка, у Люблінському воєводстві Польщі аналогічна цифра становить 7 відсотків, а в Баварії, котру традиційно вважають аграрною – всього один відсоток.

Проте є і негативна тенденція – частка людей, зайнятих у виробництві цих «сімнадцятих відсотків» залишилась приблизно такою самою, як і в 1996-му. Це, на думку Романюка свідчить про значне зменшення продуктивності праці у волинських селах. На його думку, владі Волині необхідно сформувати чітку систему роботи з «сільськогосподарськими» районами області.

Автор: УкрЗахідІнформ .
Джерело: http://www.zik.com.ua
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ