У Струмівці освячено перший на Волині храм Всіх святих Землі Української

У Струмівці освячено перший на Волині храм Всіх святих Землі Української

07.07.08 13:03 0 5881

У неділю 6 липня єпископ Луцький і Волинський УПЦ КП Михаїл освятив у селі Струмівка Луцького району храм Всіх святих Землі Української. Це, за словами священнослужителів, – перша на Волині приходська церква, яка має таку назву.

Після освячення церкви владика Михаїл із собором священиків очолив першу в храмі божественну літургію. Після відправи відбувся урочистий хресний хід. До слова, новозбудована церква має форму хреста і позолочені куполи.

У проповіді єпископ Михаїл наголосив, що саме з України Християнство поширилося по всіх землях Київської Русі, тому і слід особливо шанувати українцям своїх святих подвижників. «Вашими трудами збудований цей храм, у якому перебуває благодать Божа і куди ви будете приходити з усіма своїми радостями і скорботами», – сказав владика.

«Я пам’ятаю, як приходили до мене літні люди і мало не плакали: «Отче, а як ми не доживемо до освячення?» А я казав: «Я вам померти не благословляв, поки храму не побачите». І сьогодні вони є тут, і в них радість в очах», – зауважив у вітальному слові настоятель храму протоієрей Михайло Янкевич.

Після хресного ходу владика Михаїл вручив громаді храму благословенну грамоту.

Будівництво храму Всіх святих Землі Української в селі Струмівка розпочалось у 2003 році.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ЗІК став неугодним ...
Наступна новина: Волинянам представлять ...

КОМЕНТАРІ