Дві відреставровані картини презентували в міському художньому музеї

Дві відреставровані картини презентували в міському художньому музеї

08.07.08 10:12 0 4286
Дві відреставровані картини прикарпатського художника Юліана Панькевича презентували в міському художньому музеї. Реанімували портрети Богдана Хмельницького та Івана Франка за власні кошти, каже директор Художнього музею Михайло Дайнега. І додає, наразі у фондах зберігається ще понад 12 тисяч робіт різних митців. Половина з них потребує реставрації.

Малярському мистецтву Юліан Панькевич навчався в Кракові та Відні. Більшу частину свого життя працював на Рогатинщині. Презентацію відреставрованих робіт митця присвятили 145-річчю від дня його народження. Реставратор художнього музею Зиновій Крок розповідає - картини зберігалися у музейних фондах більше 30 років. Тому донині знаходилися у жалюгідному стані. Над кожним портретом Зиновій Крок працював всередньому 4 місяці.
"Мистецтвознавці запевняють - з кожним роком вартість картин Юліана Панькевича зростає. Сьогодні, за приблизними підрахунками, один портрет прикарпатьского художника може коштувати кілька сотень тисяч гривень", - каже директор Художнього музею Михайло Дайнега.

Відреставровані картини Панькевича в експозицію художнього музею поки що не виставлятимуть. Портретам Франка та Хмельницького потрібні нові рамки. Зараз музейники дуже сподіваються на допомогу меценатів. Адже, одна оправа для картини коштує всередньому півтори тисячі гривень.

Галина Гордашко, інформ.служба ТРК «ВЕЖА»

Всім рекомендуємо переглянути тлумачний словник спеціальних термінів в живописи різних художників, який допоможе вам зрозуміти зміст їх картин.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Соціалісти ще нічого не ...

КОМЕНТАРІ