Кордони існують для того, щоб українці знали, в яких межах їм найкраще, – Сашко Положинський

Кордони існують для того, щоб українці знали, в яких межах їм найкраще, – Сашко Положинський

09.07.08 15:42 0 3858

Гурт «Тартак» буде представляти Україну на цьогорічних Транскордонних днях добросусідства між Україною та Польщею. За словами лідера гурту Сашка Положинського, на його думку – кордони існують для того, аби українці знали, в яких межах їм жити найкраще. Про це він заявив сьогодні, 9 липня, під час прес-конференції у Львові.

Він додав, що українці доволі часто стикаються з певними проявами зневаги на кордоні, проте «ми є громадянами цієї країни і той, хто зневажає нас, зневажає усю державу». Сашко Положинський зізнався, що сам неодноразово зустрічався із проявами зневаги при перетині кордону. «Одного разу у Варшавському аеропорту мене вирішили привселюдно обшукати. В інших країнах митники не знали різниці між Україною та Росією. А коли я ще був студентом, то часто стикався з цим, займаючись генделем, коли нас не мали за людей», – зізнався лідер гурту «Тартак». На його думку, Транскордонні дні добросусідства між Україною та Польщею допоможуть зрозуміти, що всюди живуть такі ж самі люди.

Він додав, що в нього, як у музиканта, є також великий інтерес до виступу перед польською та українською публікою. «Адже одна частина публіки «чужа» і вперше тебе чує, а інша приїхала спеціально почути гурт «Тартак». Мені ще не доводилось виступати перед польською публікою, лишень перед нашими общинами у Польщі, тому для мене це буде цікавий досвід співпраці», – зазначив Сашко Положинський.

Уже вп’яте на кордоні між Україною і Польщею триватимуть Транскордонні дні добросусідства. Цього року свято пройде з 28 по 30 серпня у с. Корчмин/Стаївка, в с. Ліски/Білостока заключний захід–музичне дійство в с. Угринів/Долгобичів, де візьмуть участь гурти «Тартак», «Океан Ельзи» та «Бум Бокс». 28 серпня у с. Корчмин/Ставка пройдуть релігійно-мистецькі урочистості з нагоди празника Успіння Пресвятої Богородиці. Наступного дня в с. Ліски/Білостока вшановуватимуть пам'ять о. М. Ріпецького. 30 серпня в с. Угринів/Долгобичів відбудеться концерт «Європейське добросусідство» – «Кордон -803», за участі відомих українських та польських музичних гуртів. Сцена під час концерту буде поставлена на самому кордоні в місці майбутнього перетину Долгобичів/Угринів (біля Сокаля, Львівська область). З української сторони виступатимуть гурти «Тартак», «Океан Ельзи», «Бум Бокс». З польської – Kayah, T. Love, Karimski Club.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Львівська облрада ...

КОМЕНТАРІ