«Слуга закону» заліз у чужу кишеню

«Слуга закону» заліз у чужу кишеню

10.07.08 11:00 0 3621

"Найстрашніше, коли на злочинний шлях стають ті, хто має боротися зі злочинністю", — зауважив якось голова Івано-Франківського апеляційного суду Павло Гвоздик. До цього немає що додати, хіба на емоційному рівні зазначити про те, як прикро такі факти констатувати. Надто коли злочин скоює молода людина, яка лише розпочала свою діяльність правоохоронця. Та, судячи з її дій, цей «слуга закону» радше думав не про виконання службових обов’язків, а про додатковий дохід, котрий міг отримати завдяки своєму службовому становищу.

Така нагода у 23-річного патрульного одного з лінійних пунктів міліції з’явилася, коли він з колегою затримав за дрібне хуліганство чоловіка. Під час обшуку в нього виявили кредитну картку одного з банків з пін-кодом до неї. Нагадаємо, що фахівці з безпеки радять ніколи не носити пін-код із собою. Це ж просто знахідка чи для кишенькового злодія, чи грабіжника. Хоча працівник міліції ніби належить до зовсім протилежної категорії осіб, але наш «герой» своїми діями мало нагадував правоохоронця.

Він одразу зметикував, що до рук потрапили легкі гроші. Залишивши чоловіка в кімнаті для затриманих, міліціонер швиденько побіг до банкомата, розташованого за якихось 25 метрів. Там у два прийома зняв з чужого рахунку півтори тисячі гривень і повернувся до пункту міліції, де перебував затриманий, котрий і не підозрював, що вже зазнав «покарання» за своє правопорушення. А патрульний, звісно, наміру повідомляти про це не мав.
Навпаки, аби приховати свої злочинні дії, складаючи протокол про адміністративне затримання, «не згадав» у ньому про вилучення у правопорушника кредитної картки та пін-коду до неї. Далі — вніс неправдиві дані і до «Книги обліку осіб, доставлених у лінійний пункт міліції».

Переправив на годину назад момент звільнення затриманого, і виходило на таке, ніби гроші були зняті з рахунку (як відомо, банкомати чітко фіксують час таких операцій), коли дрібний хуліган уже був відпущений. І хоча про те, що його банально обікрали, чоловік довідався аж через тиждень, а його кривдник, як ми описали, доволі грамотно спробував замести сліди, справжнім правоохоронцям вдалося виявити «перевертня». Наразі йому інкримінують службове підроблення, зловживання службовим становищем, привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем. До речі, за однією з цих статей передбачено від п’яти років позбавлення волі. Суд ще попереду, тож не будемо гадати щодо покарання, яке дістане зловмисник за свій вчинок. Принаймні у міліції йому вже не служити. І, можливо, добре, що його викрили так швидко. Бо невідомо, чого б ще міг накоїти цей молодий чоловік, користуючись своїми повноваженнями. Але чи усвідомить він те, що неправедні легкі гроші призводять до великих неприємностей, — побачимо.

Роман КОСТІВ

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Місто росте, а люди проти

КОМЕНТАРІ