У червні дефляція на Закарпатті склала 0,1 відсотка

У червні дефляція на Закарпатті склала 0,1 відсотка

10.07.08 16:57 0 3166
Рівень споживчих цін цього місяця в області знижувався.

Червневий показник інфляції в країні – 0,8 відсотка. За інформацією Державного комітету статистики, Закарпатська область одна з п’яти в Україні, де за підсумками минулого місяця зафіксовано дефляцію. А за результатами першого півріччя рівень зростання споживчих цін на Закарпатті один із найменших у країні. Нижчими цьогоріч ціни були лише на Тернопільщині.
У перший місяць літа в нас дешевшими стали овочі та фрукти, молоко, сир, яйця, олія та  цукор. Натомість подорожчали м’ясо та хліб – майже на 2 відсотки.
– На стабілізацію цін в області вплинула низка факторів, – вважає  начальник головного управління економіки Віктор Погорєлов. – Контроль за рівнем цін на соціально важливу групу продовольчих товарів є предметом особливої уваги керівництва області. Так, підписаний “Меморандум порозуміння” між облдержадміністрацією і виробниками та представниками мережевої торгівлі  передбачає збільшення вартості продукції лише за умови економічного обґрунтування таких дій. Одночасно розпорядженням голови облдержадміністрації Олега Гаваші в області при реалізації основних продуктів харчування встановлено рівень торговельної надбавки в межах 10-15 відсотків до оптової ціни виробника. П’ятьма відсотками обмежено рівень рентабельності підприємств, що випікають хліб та хлібобулочні вироби.   Загалом, – каже начальник головного управління економіки ОДА Віктор Погорєлов, – цінова ситуація на ринку продтоварів області залишається стабільною і в липні.    

Управління інформації та зв’язків із громадськістю Закарпатської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Президент України ...
Наступна новина: Український турист у Польщі ...

КОМЕНТАРІ