Обережно з випадковими кавалерами

Обережно з випадковими кавалерами

11.07.08 13:20 0 3317
Зовсім несподівано і не по-святковому завершився вечір на Івана Купала для однієї з молодих мешканок Косівського району. На щастя, для неї все обійшлося без особливих наслідків, якщо, звісно, не брати до уваги пережитий шок від нападу незнайомця. А ось її кривднику завдяки оперативності правоохоронців вже невдовзі довелося пошкодувати про вечірню подію, яка цілком реально може “відгукнутися” йому кількарічним ув’язненням.


Як розповів виконувач обов’язків начальника Косівського райвідділу міліції Микола Білашевський, повідомлення про злочин надійшло в чергову частину хвилин за десять після його вчинення. Зважаючи на те, що в подібних ситуаціях час “працює” на користь зловмисника, міліціонери негайно взялися до пошуків підозрюваного. На той момент неподалік вказаного потерпілою місця події відбувалися культурно-розважальні заходи, на яких працівники райвідділу внутрішніх справ стежили за дотриманням громадського порядку. Тож частину з них відразу було спрямовано на пошуки підозрюваного. Молодого чоловіка, схожого за описом на нападника, співробітники міліції запримітили неподалік місцевого ринку. Той саме збирався сідати у таксі. Досвід оперативної роботи та міліцейська кмітливість правоохоронців спрацювали щодо встановлення особи розшукуваного “на відмінно”. Під час наближення людей у формі парубок помітно занервував, а запитання, звідки у нього золота жіноча каблучка, взагалі загнало хлопця в тупик.

Картину нападу на перехожу дівчину відтворювали вже у відділі міліції. Як з’ясувалося, 21-річний мешканець одного з сіл Косівщини того дня приїхав до райцентру, щоб пограти на автоматах. Однак йому не таланило, і надвечір сума програшу сягнула 300 гривень. Аби якось компенсувати втрати й задумав лихе. Біля ринку перестрів дівчину і напросився провести її. Косівчанка не запідозрила нічого підступного у розмові супутника, аж поки не дійшли до безлюдної частини вулиці. Несподівано “кавалер” зажадав у юнки віддати речі і прикраси, а коли та почала пручатися, витягнув для переконливості ножа. Дівчина не наважилася знову перечити, зняла каблучку та віддала разом з сумочкою. Отримавши бажане, хлопець накивав п’ятами, а його жертва поспішила до подруги, звідки й зателефонувала в міліцію.

Проти затриманого порушено кримінальну справу за статтею 187 ч.1 Кримінального кодексу України “ Розбій”. Утім, не виключено, що на цьому його злочинний доробок не вичерпується. Наразі перевіряється його причетність принаймні до ще одного злочину. 

Зорина Кречко, ЦЗГ УМВС України в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
Джерело: http://vezha.org/
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Закарпатті тривають ...

КОМЕНТАРІ