За 5 років комп'ютерів на Закарпатті побільшало майже вдвічі

За 5 років комп'ютерів на Закарпатті побільшало майже вдвічі

14.07.08 09:25 0 2963
Прогрес науки і техніки за останнє десятиріччя сприяв стрімкому впровадженню комп'ютерних технологій в повсякденне життя. В сучасних умовах неможливо уявити підприємство чи організацію, які б успішно працювали без використання комп'ютерної техніки.

За останні 5 років парк комп'ютерної техніки в Закарпатській області збільшився майже вдвічі. Станом на 1 січня на балансі у юридичних осіб та їх відокремлених структурних підрозділів налічувалося 36422 одиниці обчислювальної техніки усіх видів та модифікацій, загальною балансовою залишковою вартістю 60,8 млн грн. Понад половину обчислювальної техніки зосередже¬но на підприємствах та організаціях м.Ужгорода {14423 одиниці або 39,6%) та м.Мукачево (4305 або 11,8%). За минулий рік майже кожна друга організація області придбала новий комп'ютер. За галузями економічної діяльності найбільша частка ЕОМ припадає на сферу державного управління - 27,9%, освіту - 21% та переробну промисловість -10,3%.
Найбільш забезпечені комп'ютерами установи та організації обласного центру -17 одиниць на один суб'єкт звітності. Друге місце займає місто Чоп, де в середньому на одну організацію чи підприємство припадає 15 комп'ютерів. Найменш забезпеченими є підприємства Великоберезнянського, Мукачівського та Хустського районів, де на одну організацію в середньому припадає близько 6 комп'ютерів. Щодо галузевої ознаки, то найкраще забезпечені електронно-обчислювальною технікою підприємства сфери фінансової діяльності та суб'єкти господарювання, що здійснюють виробництво електроенергії, газу та води, відповідно - 56 та 46 комп'ютерів на одне підприємство. Найнижчий показник у підприємств галузей сільського господарства та будівництва, де на одну організіцію припадає в середньому 3 комп'ютери.
Спостерігається тенденція до збільшення кількості комп'ютерів сучасних модифікацій. Із загальної кількості підприємств майже половина мають доступ до мережі Інтернет, що сприятиме більш якісній та оперативній роботі установ та організацій. А програмне забезпечення (Microsoft office, WebcamMax 7.7.3.6, Teamviewer) для комп'ютерів ви можете скачати з сайту gogofiles.

Валерія Фогаш, в.о.начальника відділу статистики нефінансових послуг Закарпатського облстатуправління
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 10-річна Віра Шаркань з ...
Наступна новина: Працівниками Державної ...

КОМЕНТАРІ