Ягодинські митники вилучили партію комплектуючих до російських танків

Ягодинські митники вилучили партію комплектуючих до російських танків

18.07.08 13:00 0 2941

Ягодинські митники вилучили партію комплектуючих до російських танків та БМП, вартістю понад півмільйона гривень. Затримання відбулось завдяки оперативній інформації спец підрозділу УСБУ у Волинській області. Про це повідомила 18 липня головний інспектор зв’язків із громадськістю Ягодинської митниці Світлана Федонюк.

Директор одного з приватних підприємств Волині подав до митного контролю в пункті пропуску «Ягодин» (україно-польська ділянка державного кордону) документи на вивезення з України спеціальних пристроїв, що використовуються в цивільній техніці і не підлягають експортному контролю. Товари, заявленою в вартістю 678 215 гривень, чоловік планував доправити в Чехію. Проте в процесі вивчення документів митники звернули увагу на те, що технічні параметри приладів, які мали б встановлюватись на комбайнах, станках та кранах, мають явно військовий дух.

Працівники служби по боротьбі з контрабандою Ягодинської митниці направили запити до певних армійських структур і вияснили: насправді волинянин вивозив комплектуючі військового призначення. Зокрема 125 одиниць ВКУ-1 (обертаючий контактний пристрій для танків Т-72 Б-1, Б); електромагніт на приводі горизонтального наведення озброєння танка Т-72 Б-1, Б; електродвигуни приводу озброєння БМП-2.

Також було встановлено виробника озброєння – підприємство з м. Челябінська Російської Федерації. Як комплектуючі до російських танків опинились на складах приватного підприємця з поліської глибинки – встановлюватимуть в суді. Адже експорт товарів військового призначення здійснюється лише за дозволом Держекспортконтролю України.

Наразі техніку вилучено, згідно з статтею 352 Митного кодексу України (подання документів, що містять неправдиві дані), проводиться додаткова перевірка.

 

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ