У Львові на днях розпочнуть будувати трамвайну колію на Сихів

У Львові на днях розпочнуть будувати трамвайну колію на Сихів

22.07.08 11:58 0 2908

Трамвайну лінію від вулиці Стуса (кінцева трамваю №4) до кінця проспекту Червоної Калини не сьогодні - завтра вже розпочнуть будувати. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив начальник капітального будівництва Богдан Коваль.

За його словами, генеральний підрядник ТзОВ «Західна інженерна компанія», яка виграла тендер на будівництво цього року, уже готова розпочати роботи й на днях ще один відрізок дороги перекриють для ремонту. Зокрема, ТзОВ «ЗІК» цього року має побудувати лише 500 метрів трамвайної колії. Зробити це компанія зобов’язалась протягом 85 календарних днів за 9 мільйонів 842 тисячі гривень (замість виділених 12 млн 200 тис. грн.).

Планується, що трамвайну лінію до Сихова побудують до 2011 року, щоб футбольні фанати до Євро - 2012 могли якнайзручніше доїжджати у фанзону, яку розмістять у цьому мікрорайоні. За розрахунками 2007 року вартість будівництва 11,5 кілометрів колії обійдеться у 115 млн грн.

Ще цього року будівництво розпочали за рахунок міського бюджету, проте наразі міська рада веде переговори з урядом та міжнародними інвесторами на виділення коштів. Якщо кошти знайдуть уже цього року, то будівництво трамвайної колії продовжать аж до вулиці Угорської.

Автор: УкрЗахідІнформ .
Джерело: http://portal.lviv.ua
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Місто хаосу
Наступна новина: Директор садочка попалася ...

КОМЕНТАРІ