Шахтарям Волинської області заборгували більше 2 млн грн зарплати

Шахтарям Волинської області заборгували більше 2 млн грн зарплати

22.07.08 14:14 0 2845
Більшість боргів із заробітної плати у Волинській області припадають на шахти міста Нововолинська. Про це під час наради у голови Волинської облдержадміністрації повідомила заступник начальника головного управління праці, соціальних питань та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Волинської ОДА Ольга Ніколайчук.

 

 

Як зауважила Ольга Ніколайчук, заборгованість із виплати заробітної плати у Волинській області за попередній місяць зменшилась на 716,8 тисячі гривень, або на 14%.

 

Через неузгодженості з графіком виплати зарплати в числі боржників з’явилися СП «Вест-Україна» та ЗАТ «Оснастка-інструмент». Проте, на думку Ольги Ніколайчук, ситуація на цих двох підприємствах – не катастрофічна, і проблеми із заборгованості удасться виправити.

 

Основною проблемою залишаються волинські шахти, на які припадає 76% боргу із виплати зарплати працівникам серед економічно активних підприємств. Як зазначила Ольга Ніколайчук, попри багаторазові звернення до уряду та відповідного міністерства, інформування Секретаріату Президента, ситуація має тенденцію до погіршення. Так, за останній місяць борг перед шахтарями Нововолинська зріс на 11% і становить 2 288 тисячі гривень. Виплачено заробітну плату лише за травень.

 

 

Всього на Волині заборговано 4275,5 тисячі гривень. Найбільше боржників є серед економічно активних підприємств – 70,6% від загальної суми боргу. Відповідно, 16,4 та 13 відсотків заборгованості із заробітної плати припадає на підприємства-банкрути та економічно неактивні підприємства.

Автор: УкрЗахідІнформ .
Джерело: http://www.zik.com.ua
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Україну прийдуть ще ...

КОМЕНТАРІ