Недолуга заява Кислинського викопала яму під Ющенка, – Тарас Стецьків

Недолуга заява Кислинського викопала яму під Ющенка, – Тарас Стецьків

20.08.08 09:44 0 2668

Мета вчорашньої заяви Секретаріату Президента, в якій прем’єр-міністра звинуватили в державній зраді, – політично дискредитувати і знищити Юлію Тимошенко як конкурента на президентських виборах, але така заява, в першу чергу, б’є по рейтингу Ющенка. Таку думку висловив народний депутат України, член фракції НУНС Тарас Стецьків. «Це недолуга заява і вона в першу чергу дискредитує тих, хто її придумав. Ця заява не підкріплена жодними фактами. Вона сильно підриває авторитет демократичної коаліції і в кінцевому підсумку шкодить іміджу України на міжнародній арені», – стверджує Стецьків.

Він вважає, що якщо у Президента є запитання щодо позиції прем’єр-міністра в ситуації в Грузії, то такі питання потрібно задавати публічно і прем’єр-міністр на них публічно відповідатиме. «Робити голослівні, безпідставні звинувачення – це означає дискредитувати, в першу чергу, Президента. Ті технологи, які підсовували Ющенку подібні сценарії, копають яму під Президента», – переконаний Тарас Стецьків. На його думку, подібні звинувачення на рейтинг Тимошенко ніяк не вплинуть, а лише понизять і без того низький рейтинг Ющенка.

Стецьків не виключає, що у вересні в Секретаріаті Президента і в Партії регіонів знайдуться політики, які захочуть відправити Тимошенко у відставку, однак це не буде викликано звинуваченнями у змові з Кремлем. «Ніхто не робитиме відставку Юлії Тимошенко на антиросійській тематиці – Партія регіонів за таку відставку не проголосує, бо вона сама є проросійською силою», – переконаний Стецьків. Він вважає, що ця технологія спрямована на 2010 рік, коли будуть президентські вибори, а якщо у вересні ініціюватимуть відставку уряду, то шукатимуть іншу технологію, інші аргументи, які будуть не в площині захисту національних інтересів, а в площині соціально-економічній.

Заступник Глави Секретаріату Президента України Андрій Кислинський заявив, що за наявною інформацією політичне керівництво Російської Федерації з особливою увагою розглядає рішення щодо підтримки кандидатури прем'єр-міністра Юлії Тимошенко на виборах Президента України після виконання умов щодо пасивної позиції Прем'єр-міністра України та її політичної сили у конфлікті з Грузією. Про це 18 серпня повідомила прес-служба Президента України Віктора Ющенка.

За інформацією Кислинського, координація проекту «Вибори - 2010» покладена на створений у Москві центр на чолі із Віктором Медведчуком. До центру також входять Сергій Клюєв, Григорій Суркіс та Олександр Задорожній. Гуманітарними проектами в Україні буде займатися Дмитро Табачник. На реалізацію проекту підтримки Юлії Тимошенко вже зарезервовано близько 1 мільярда доларів США.

Автор: УкрЗахідІнформ .
Джерело: http://www.zik.com.ua
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Івано-Франківській ...
Наступна новина: АМКУ порушив справу проти ...

КОМЕНТАРІ