Молоді

Молоді "свободівці" долучилися до ліквідації наслідків стихії

21.08.08 07:36 0 2635
Спортивно - вишкільний наметовий табір молодіжної громадської організації "Сокіл", який проходив у селі Ямельниця Сокальського району на Львівщині, упродовж тижня працював як трудовий загін - долучився до ліквідації наслідків повені в цьому регіоні. Про це повідомляє прес-служба ВО «Свобода».
Учасники табору - 25 молодих людей віком від 20 до 25 років - відновили зруйновану водою дорогу в Ямельниці. "Для цього, - розповідає комендант табору, голова МГО "Сокіл" Богдан Галайко, - довелося побудувати дамбу, або, як її називають місцеві жителі, загату з ялиці, дерева й піску". Яма на дорозі в Ямельниці була глибока настільки, що в ній могли б уміститися кілька вантажівок.
Учасники табору також засипали 200 метрів розмитої водою дороги. Коштом ВО "Свобода" вони замовили дві вантажівки та привезли необхідну кількість каменю та шутеру. Також молоді свободівці допомагали місцевим літнім людям, які постраждали від повені, по господарству - привозили сіно, рубали дрова, у порядковували подвір`я.
У режимі допомогового загону працював і водний табір МГО "Сокіл". 14 "свободовців", які з 26 липня по 2 серпня сплавлялися на спортивних катамаранах Дністром - від міста Галич на Івано-Франківщині до міста Заліщики на Тернопіллі - чистили післяповеневу річку від бруду - пластикових пляшок, паперу, намулу. Зібране сміття одразу знищували - закопували в землю або спалювали. Наприклад, під час першої стоянки в селі Довге на Івано-Франківщині "соколята" прибрали місцевий стадіон, який межує з Дністром і який затопило під час повені.
Автор: УкрЗахідІнформ .
Джерело: http://portal.lviv.ua
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ