Вибухівка під ногами

Вибухівка під ногами

21.08.08 14:10 0 2895

З початку цього року на території Івано-Франківщини було виявлено 480 вибухонебезпечних предметів часів Великої Вітчизняної війни. Працівниками групи піротехнічних робіт Головного управління МНС області виявлену вибухівку було вилучено з місця знахідки та знешкоджено.

Мешканці Прикарпаття і далі натрапляють на застралі боєприпаси. Лише впродовж 19-20 серпня в області було виявлено 4 вибухонебезпечних предмети.

Так, 19 серпня дві 82-міліметрові мінометні міни виявили на Коломийщині, ще одну протитанкову міну було знайдено на березі річки Пістеньки у селі Шешори Косівського району. А 20 серпня на одній із присадибних ділянок в селі Пшеничники Тисменицького району люди натрапили на ще одну 82 міліметрову мінометну міну часів минулих воєн.

Головне управління МНС в Івано-Франківській області звертається до всіх мешканців краю бути пильними та обережними, дотримуватись правил безпечної поведінки під час виявлення вибухонебезпечних предметів. Знайдені боєприпаси або предмети, схожі на них, повинні знешкоджувати тільки спеціалісти. При виявленні вибухонебезпечного предмету необхідно терміново повідомити місцеві органи державної влади, оперативно-рятувальну службу та міліцію. Одразу ж необхідно зупинити будь-які роботи в районі виявлення небезпечного предмета. Ні в якому разі не можна брати підозрілий предмет руками. Потрібно організувати охорону небезпечного місця. Не можна допускати сторонніх осіб до небезпечного предмета, доки на приїдуть фахівці.

прес-служба ГУ МНС в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: Сьогодні в ...
Наступна новина: Завтра в Ужгороді ...

КОМЕНТАРІ