Юлія Тимошенко: Для кожної школи та дитсадка буде відкрито спеціальний рахунок і вони самостійно зможуть використовувати виділені державою кошти

Юлія Тимошенко: Для кожної школи та дитсадка буде відкрито спеціальний рахунок і вони самостійно зможуть використовувати виділені державою кошти

26.08.08 08:30 0 2862

Уряд змінить порядок фінансування дошкільних та освітніх закладів у регіонах, що постраждали внаслідок стихійного лиха. Про це заявила Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко під час наради з питань першочергового відновлення та ремонту навчальних закладів у зоні стихійного лиха і забезпечення їх діяльності до початку навчального року. „На найближчому засіданні Уряду ми змінимо порядок фінансування дошкільних та загальноосвітніх заходів”, - наголосила Юлія Тимошенко.

Глава Уряду повідомила, що сьогодні під час робочої поїздки вона оглянула стан шкіл та дитсадків у Верховинському районі Івано-Франківщини і пересвідчилась, що існуючий порядок їх фінансування не дає можливості провести масштабні ремонтні роботи.

Юлія Тимошенко доручила створити реєстр освітніх закладів, що знаходяться у зоні стихійного лиха, та скласти протягом тижня для кожного з них окремий кошторис на проведення капітального ремонту, забезпечення шкіл та дитсадків меблями та інвентарем. „Для кожної школи та дитсадка буде відкрито спеціальний рахунок і вони самостійно зможуть використовувати виділені державою кошти”, - підкреслила Юлія Тимошенко.

Прем’єр-міністр зазначила, що порядок відкриття власних рахунків для навчальних закладів погоджено з Мінфіном. Крім того, глава Уряду зазначила, що залишки коштів, які школи та дитсадки не встигнуть використати цього року, будуть пролонговані на наступний рік.

Прем’єр-міністр також доручила створити спеціальну комісію за участю представників центральної та місцевої влади, яка вивчить стан навчальних закладів та з’ясує наскільки вони придатні до експлуатації. „Якщо комісія дійде висновку, що стан шкіл та дитсадків не відповідає нормам, на їх місці будуть збудовані нові освітні заклади”, - відзначила Юлія Тимошенко, повідомляє управління у зв'язках зі ЗМІ секретаріату КМУ.
Автор: УкрЗахідІнформ .
Джерело: http://vezha.org/
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Без води сьогодні ...

КОМЕНТАРІ