Росія загрожує миру у нашому регіоні і на європейському просторі, – заява Президента

Росія загрожує миру у нашому регіоні і на європейському просторі, – заява Президента

28.08.08 11:10 0 3211

«26 серпня цього року Президент Російської Федерації Д. Медведєв усупереч численним закликам міжнародного співтовариства підписав укази про визнання незалежності Південної Осетії та Абхазії. Трагедія грузинського, зокрема, і південно-осетинського народу, воєнний конфлікт між Росією та Грузією стали жорстким викликом не тільки для кавказького регіону, але й для Європи та усього цивілізованого людства», – йдеться у заяві Президента України. Про це сьогодні, 27 серпня, повідомила прес-служба Президента України.

Зокрема, у заяві Президента йдеться:

«Прийняте російським керівництвом рішення несе загрозу миру і стабільності у нашому регіоні і на європейському просторі, підриває існуючий міжнародний порядок, порушує цілісність принципів, закріплених у статуті ООН та інших міжнародно-правових актах, є нелегітимною зміною державних кордонів і виявом тиску та силового втручання.

Україна засуджує визнання Росією незалежності самопроголошених утворень і закликає російське керівництво повернутися до міжнародно-прийнятих норм і принципів врегулювання конфлікту та дотримання досягнутих міжнародних домовленостей.

Україна також розраховує на об'єднання зусиль міжнародної спільноти щодо відновлення територіальної цілісності Грузії та заявляє про свою готовність щодо активної участі у цьому процесі».


Автор: УкрЗахідІнформ .
Джерело: http://www.zik.com.ua
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Наступна новина: Сьогодні у Львові жоден ...

КОМЕНТАРІ