"приКАРПАТСЬКИЙ Вернісаж", або дивна арифметика Івано-Франківського міськвиконкому

04.09.08 09:00 0 2879
Вчора влада обласного центру Прикарпаття піарилася. Хвалились міські чиновники своєю європейськістю і як доказ наводили факт того, що Івано-Франківську вручать європейську відзнаку - прапор Європи. Перед цим вже диплом давали, який успішно висить на стінці у залі засідань МВК і тепер прапором відзначать. Мабуть, і для нього місцину десь у чиновницьких кабінетах знайдуть. Але ж прапор потрібно отримати пафосно, з розмахом, та ще й вимоги у європейців до цієї події є - оди повинні виконуватися, а саме вручення має відбуватися під час ярмарку чи фестивалю...

Отут і починається націкавіше. Якщо з одами проблем немає, то фестиваль ще треба зорганізувати. А на ньому потрібно показати найкраще, що є у місті. Найкращим виявився туристичний потенціал - на цьому і буде робитися акцент для іноземних гостей, - запевняв на прес-конференції керівник "по туризму" у Івано-Франківську Володимир Устинський.

Так і виникла ідея з проведенням фестивалю "Прикарпатський вернісаж", який дивним чином дуже співзвучний з "Карпатським вернісажом", який з ряду причин, серед яких власне і відсутність підтримки міської влади, був перенесений на наступний рік. Тому замість згадки про традиційні фестивалі міські чиновники вирішили самі зробити таке дійство і "зовсім трішки" використати бренд попередника. Сам мер, після запитання про долю "Карпатського вернісажу" висловив пропозицію про подальшу спільну роботу організаторів цих двох фестивалів. Цікаво тільки, чому вона не могла початися з цього року?

Ну та зрештою, усіляке буває. От рідко тільки буває, що керівники управлінь рахувати не вміють. Особливим наголосом Володимира Устинського на прес-конференції прозвучала велика чисельність бажаючих взяти участь у фестивалі ("Ми навіть змушені відмовляти людям" - В. Устинський). Далі можна просто давати пряму мову: "Вже зараз дуже багато народних майстрів з усіх областей, окрім Криму, подали заявки на участь. Також будуть представлені і міста-партнери. Учасників буде набагато більше ніж у попередні рази...". А далі прозвучала цифра - більше 70-ти майстрів. А тепер порівнюємо оце "набагто більше" з минулорічним "Карпатським вернісажем" - 300 учасників (з їх переліком можна ознайомитися у традиційному Альманасі, який видається після фестивалей + на святі минулого року вітав учасників і Віктор Анушкевичус). Навіть якщо додати, що "біля кожного майстра буде стояти помічник, якого він привезе з собою" (В.Устинський), то загалом виходить 150. Значно більше ніж 300...

Можна також і кошториси фестивалів порівняти і залучення коштів спонсорів, але гроші то окрема тема, в яку лізти не будемо.

Отак нам будуть вручати прапор і наше місто буде ставати все "європейськішим і європейськішим"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Закарпатські податківці ...

КОМЕНТАРІ