Ющенко дозволив покритикувати Балогу, але звільнити - ні

Ющенко дозволив покритикувати Балогу, але звільнити - ні

04.09.08 11:00 0 3010
У ході зустрічі президента Віктора Ющенка з фракцією "НУ-НС" у середу глава держави вперше дозволив членам фракції критикувати дії секретаріату президента, але все ж таки дав зрозуміти, що не має наміру звільняти Віктора Балогу.

Про це в четвер пише газета "Комерсант-Україна".

Після того, як рано вранці у середу в президентському кабінеті побували спікер Арсеній Яценюк і глава фракції "НУ-НС" В'ячеслав Кириленко, а пізніше - міністри, призначені в уряд за квотою "НУ-НС", о 15.00 Ющенко провів зустріч із фракцією "НУ-НС".

Як розповіли газеті учасники зустрічі, у СП прибули майже всі члени фракції –були відсутніми кілька голів комітетів ВР, які проводили в цей час засідання (зокрема, Анатолій Гриценко і Борис Тарасюк), а також частина депгрупи "Народна самооборона" (з 17 членів НС на засіданні були присутні лише 5).

Чи не вперше за всю історію зустрічей Ющенка з депутатами "НУ-НС" на засідання прийшов Юрій Бут, який подав заяву про вихід із коаліції ще 6 червня. Однак депутати висловилися проти його присутності, і президент попросив Бута залишити залу.

У ході зустрічі Ющенко в чергове відзначив, що хотів зберегти коаліцію, але, оскільки БЮТ "не боровся за інтереси держави, а переслідував особисті інтереси", зберегти єдність демократичної команди не вдалося.

Про можливість дострокових парламентських виборів президент згадав лише мимохідь. Він сказав, що цей варіант не вигідний усім силам, оскільки "штаби ні в кого не готові", але зазначив, що не слід виключати і такий варіант: "Якщо дострокові вибори усе ж відбудуться, кожен повинен буде серйозно працювати в округах, а не відсиджуватися в Києві".

На питання щодо виборів 2010 року Ющенко заявив: "Я вже зараз можу сказати: я йду на вибори президента і здобуду перемогу!"

Як пише видання, наближення виборчої кампанії відчувалося і по тому, як глава держави відповідав на запитання депутатів пропрезидентської фракції. "Такого не було ніколи – Ющенко дозволяв критикувати Балогу і не переривав нас на півслові, коли йому говорили про помилки секретаріату", - відзначив один із парламентарів.

Самого Балоги на цій зустрічі не було. У залі був присутній лише заступник глави СП Андрій Кислинський, який став об'єктом жорсткої критики в зв'язку з тим, що він "щодня поширював звинувачення на адресу Юлії Тимошенко, не підкріплюючи слова фактами". Депутати вказали Ющенку, що "ця груба критика не приносить очікуваних результатів і б'є по (його) рейтингу".

Кілька людей покритикували команду Ющенка в контексті його бажання знову балотуватися на посаду президента: "У 2004 році ми виграли, тому що протиставили свою відкритість брутальності, нахабству і брехні опонентів. А тепер брутальність стає відмітною рисою чиновників президентської команди. Як можна виграти з цим багажем?". Ющенко обіцяв подумати, але відзначив, що не бачить необхідності "переформовувати свою команду".

Газета також пише, що за інформацією її джерел у СП, стурбованість Балоги через нібито можливий союз БЮТ із ПР і загрози нацбезпеці у зв'язку з розвалом коаліції була "напускною".

"Я не можу сказати, що в нас у вівторок чи в середу відчувалася якась тривога. Навпаки, здавалося, що керівництво в цілому задоволене і що усе йде за планом. Сьогодні (3 вересня), після виступу президента і зустрічей, які він провів, це враження зміцнилося", - повідомив один зі співрозмовників видання.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чому пиво не алкоголь? ...
Наступна новина: Словак ввозив до України ...

КОМЕНТАРІ