Кожен п’ятий житель землі є пацієнтом венеролога

Кожен п’ятий житель землі є пацієнтом венеролога

26.09.08 09:00 0 3690
Молодь вважає, що венеричні захворювання не такі вже й страшні у порівнянні зі СНІДом. Проте зараз з’явилося вже більше 30 хворіб, що передаються статевим шляхом. Деякі з них проходять досить непомітно, інші завдають страждань, зустрічаються навіть смертельні. Наслідки від зволікання та неуваги до свого організу трагічні: мертвонародження, каліцтва у немовлят, безпліддя, фригідність та імпотенція.

Венеричні захворювання – це особлива група інфекційних хвороб, які передаються переважно статевим шляхом. На них хворіють однаково як чоловіки, так і жінки. На відміну від звичайних інфекційних захворювань венеричні хвороби не залишають після себе імунітету, і при повторному зараженні хвороба розвивається знову. Без медичної допомоги людина не може позбутися такої хвороби і хворіє на неї все життя.

Найпоширенішими серед хворіб, що передаються статевим шляхом є хламідіоз, гонорея, герпес статевих органів, сифіліс, людський папілома вірус.

Безпечного сексу немає. Отож, головним захистом сьогодні все ж таки залишається презерватив. Чули мабуть усі, а от чи користуються?

У 15% випадків презервативи рвуться або зісковзують. Щоби остаточно уникнути ризику підхопити хворобу лікарі радять використовувати лубриканти. Власне їх призначають як медичний препарат та засіб профілактики під час статевого акту.

Нагадаємо на базі БХФ "Солідарність" здійснюють швидке добровільне тестування на сифіліс. Тестування є анонімним та безкоштовним. Пройти його може кожен. Окрім того, усім хто приходить до фонду роздають презервативи.

Прес-служба БХФ «Солідарність»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ