Міліцейський “Інтелект” проти порушень авторських прав

Міліцейський “Інтелект” проти порушень авторських прав

26.09.08 08:30 0 3447
У цивілізованому світі міжнародний авторитет будь-якої держави не в останню чергу залежить від того, наскільки в країні захищені права інтелектуальної власності та авторські права. В Україні діють відповідні закони, які дають можливість контролювати цю сферу і протидіяти злочинам та правопорушенням у галузі високих інформаційних технологій.

У структурі територіальних органів міліції створені та функціонують спеціалізовані підрозділи, чиє головне завдання – виявляти порушення у сфері інтелектуальної власності і протидіяти незаконному виробництву та обігу дисків для лазерних систем зчитування. Наскільки поширеними в Івано-Франківській області є порушення даного виду можна судити хоча б з результатів перевірок суб’єктів підприємницької діяльності, які діють на цьому ринку. За наслідками десятиденного відпрацювання з ринку вилучено понад дві з половиною тисячі примірників аудіовізуальної продукції на носіях цифрового формату. Іншими словами, задокументовано понад 40 фактів реалізації компактдисків з незаконно відтвореними аудіовізуальними творами. Зокрема, у Коломиї припинено діяльність підприємливого чоловіка, який реалізував понад 300 DVD-дисків з записами фільмів та музичних творів. За даним фактом порушено кримінальну справу.

Крім того, вирішується питання щодо притягнення до кримінальної відповідальності ще 12 осіб, які торгували неліцензійною продукцією, порушуючи права правоволодарів інтелектуальної власності. В ході міліцейської операції “Інтелект” також задокументовано 30 адміністративних порушень, пов’язаних з поширенням контрафактної продукції.

Василь Гультайчук, ЦЗГ УМВС України в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Розбазарення
Наступна новина: Кожен п’ятий житель землі є ...

КОМЕНТАРІ