На малому русі зі Словаччиною заробити не вийде

На малому русі зі Словаччиною заробити не вийде

29.09.08 10:31 0 2234
Довгоочікувана Угода про малий прикордонний рух зі Словаччиною, хоч і набула чинності 27 вересня, та скористатися нею закарпатці зможуть тільки через два, а то й три місяці. Саме стільки часу після подання документів оформлятимуть необхідний дозвіл.

Щоб отримати дозвіл на малий прикордонний рух зі Словаччиною, треба сплатити 20 євро і надати не тільки цілу низку документів, що підтверджують громадянський стан, а й вказати причину поїздок. Це мають бути сімейні, культурні чи соціальні потреби і аж ніяк не прибуткові справи. Працювати на території Словаччини власникам дозволів заборонено.
Крім того, малий прикордонний рух з цією країною поширюється на 30-, а не 50-кілометрову зону. Претенденти повинні проживати у ній щонайменше три роки. За словами Генерального консула Словаччини в Ужгороді Маріана Сладечека, консульства тільки прийматимуть документи, а дозволи видаватиме Поліцейське бюро у справах іноземців МВС Словаччини. Сьогодні очікують перших заявників. Щоб уникнути черг консули працюватимуть у дві зміни.

Німецька хвиля
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Івано-Франківщині ...
Наступна новина: УРП зреклася Лук’яненка

КОМЕНТАРІ