УРП зреклася Лук’яненка

УРП зреклася Лук’яненка

29.09.08 11:10 0 2633
Як заявив сьогодні, 29 вересня, власкору ЗІКу депутат Львівської обласної ради, голова УРП Ростислав Новоженець, який головував на з’їзді «Української республіканської партії Лук’яненка» (Київ, 27 вересня цього року), «партія змінила назву на «Українська республіканська партія». Ростислав Новоженець каже, що цього разу почесного голову партії, яким дотепер був Левко Лук’яненко, не обирали.
Проект заяви Левка Лук’яненка про необхідність переходу України до парламентсько-президентської форми державного правління був одностайно відхилений з’їздом, як такий що суперечить програмі партії, світоглядним засадам республіканізму і кардинально відмінний від позиції самого Л.Лук’яненка ще два місяці тому.

«Натомість делегати з’їзду оплесками зустріли і проголосували за проект звернення Львівської КО УРП про підтримку Президента України», – наголосив у розмові з власкором ЗІКу Ростислав Новоженець.

З його слів, у політичній ухвалі з’їзду мова йде про те, що «останнім часом різко посилились нападки на Президента України Віктора Ющенка. Вістря цієї критики спрямоване на дії Президента із зміцнення української держави.

Зрозумілими є атаки на Президента з боку Росії та п’ятої колони в Україні. Прикро, що до хору антиукраїнських сил долучаються колишні соратники з помаранчевого табору, які боротьбу за владу по-суті перетворюють в антидержавну діяльність.

Адже Президент є главою держави і гарантом Конституції. Саме інститут президентства забезпечує суверенітет, територіальну цілісність України та недоторканість її кордонів.

На тлі зростання імперських амбіцій Росії та загострення внутрішньополітичної ситуації, як ніколи Україні потрібні єдність і міцна президентська влада.

Українська республіканська партія підтримує державницьку позицію Президента України Віктора Ющенка і закликає до цього інші патріотичні сили».
Автор: УкрЗахідІнформ .
Джерело: http://www.zik.com.ua
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На малому русі зі ...
Наступна новина: Луцькі студенти «не ...

КОМЕНТАРІ