Відзначення 64-ї річниці бою УПА у Братовому лісі

Відзначення 64-ї річниці бою УПА у Братовому лісі

30.09.08 11:10 0 3137
У суботу, 27 вересня ц.р., у с. Олеша Тлумацького району пройшли поминальні заходи з нагоди відзначення 64-ої річниці бою УПА із військами НКВД у Братовому лісі, які розпочалися святковими богослужіннями у місцевих храмах.

У заході взяли участь голова райдержадміністрації Василь Сенів, заступник голови районної ради Іван Ціник, начальник відділу внутрішньої політики, правової роботи, зв’язків із засобами масової інформації та громадськістю апарату райдержадміністрації Олександра Чаплінська, члени районної Станиці УПА, сільський голова Богдан Двояк, жителі та гості села Олеша.

Після богослужінь представники влади, духовенства, воїни УПА, місцеві громади УАПЦ та УГКЦ, гості та запрошені вирушили до могил воїнів УПА у Братовому лісі, де відбулися поминальні панахиди та мітинг-реквієм.

На урочистому мітингу виступили: голова райдержадміністрації Василь Сенів, заступник голови районної ради Іван Ціник, станичний районної станиці Братства УПА Карпатського краю Андрій Критович, учасник бою в Братовому лісі Іван Барчук, сільський голова Богдан Двояк, виходець з села Олеші Микола Кульбаба, краєзнавець Михайло Дземан, місцева жителька Марія Біланюк. Виступаючі були спільні в думці, що у справі побудови Незалежної України потрібна єдність нації. Кожен з них наголосив на тій важливій ролі, котру відіграла УПА у становленні незалежності нашої держави. Отці Віталій Павлюк (УГКЦ) та Василь Ткачук (УАПЦ) відправили спільну молитву на могилах воїнів УПА у Братовому лісі с. Олеша.

прес-служба ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Близько 700 житлових ...
Наступна новина: Водії скутерів, легкових ...

КОМЕНТАРІ