Область святкуватиме 66-ту річницю створення УПА

Область святкуватиме 66-ту річницю створення УПА

08.10.08 11:30 0 2408
З метою відзначення 66-ої річниці з часу створення УПА в області впродовж 12 – 14 жовтня будуть проведені ряд заходів – як обласного, так і районного значення, повідомляє прес-служба ОДА.

Зокрема, 12 жовтня в обласному центрі відбудеться урочисте віче (13.00 год., Вічевий майдан), вшанувальні заходи в Меморіальному сквері та святковий концерт (15.00 год., обласний музично – драматичний театр ім. І.Франка).

Також, 8 – 10 жовтня в приміщенні облдержадміністрації (І поверх) буде експонуватися виставка присвячена повстанській тематиці. 12 жовтня всі зацікавлені зможуть оглянути виставку в облмуздрамтеатрі.

Цими вихідними область вшановуватиме одного з чільних борців за незалежність Української Держави, Провідника ОУН С. Бандери. В рамках підготовки до відзначення 100 – річчя з дня його народження, 12 жовтня в с. Грабівка Калуського району відбудеться відкриття пам’ятника С.Бандері. Він споруджений скульптором П.Штаєром з ініціативи та за фінансової підтримки народного депутата України З.Шкутяка.
Програма урочистостей передбачатиме: Святу Літургію (9.00 год.), “веселі старти” серед учнів шкіл Середнього Угринова, Бережниці, Завою і Грабівки (11.00 год.); районний огляд – конкурс стройової пісні учнів шкіл району (11.00 год.), відкриття та освячення каплиці Матері Божої (13.00), відкриття пам’ятника С.Бандері (13.30 год.).


У відкритті пам’ятника прийматимуть участь Народний артист України В.Пірус, заслужений журналіст України Б.Кучер, народна аматорська хорова капела “Галичина”, муніципальний оркестр народної музики “Рапсодія”, народний аматорський вокальний ансамбль “Намисто” та ін.
Автор: УкрЗахідІнформ .
Джерело: http://vezha.org/
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ