«Рух» без руху

«Рух» без руху

09.10.08 10:00 0 2361
У вівторок 33 сесія Івано-Франківської міської ради вкотре заглибилася в роздуми про «долю» центральної спортивної арени Прикарпаття – стадіон «Рух». Депутати мучилися запитанням – а де ж вихід?.. Провалене минулої сесії голосування «Про передачу в оренду цілісного майнового комплексу Івано-Франківського міського центрального стадіону «Рух», цього разу навіть не включили до порядку денного. Певно, спрацювала недобра магія числа 13: саме під цим порядковим номером питання стояло в переліку питань, розданому обранцям перед засіданням.

Не підігріли депутатів, як це обіцяв на одній з прес-конференцій керівник ФСК «Прикарпаття» Анатолій Ревуцький, і фани футбольного клубу, які раніше начебто планували прийти під «білий дім» разом з футболістами, аби «Рух» таки віддали в десятирічну оренду ФСК «Прикарпаття». Цікаво, що змінило й позицію тих депутатів, які ще вчора вимагали передачі стадіону в оренду «футболістам»? У вівторок вони були стриманішими. Можливо, всьому причина остання ганебна поразка «Прикарпаття» на своєму полі з рахунком 6-2? Втім, навряд чи – уболівальникам до таких «подарунків» не звикати. Як би там не було, а пропозицію не включати «13-те питання» в порядок денний висловив голова тимчасової депутатської комісії «з приватизації та оренди комунального майна» Олексій Зборовський, до речі, член фракції «Наша Україна», яка минулої сесії в більшості висловлювалася «за».
Зокрема, нагадаємо, лідер міськрадівських «нашоукраїнців» Михайло Івасютин зауважував: «Було запропоноване міським головою рішення віддати футбольному клубу в оренду стадіон «Рух», відтак клуб вже би шукав інвестора. Були б і кошти на утримання команди і на добудову стадіону. Такою є Європейська практика. Передача стадіону в оренду – початкова стадія того, що під це шукався б інвестор… Наші дві фракції – «Наша Україна» і фракція УНП голосували за цей проект».
Тепер і «Наша Україна» і УНП долучилися до фракції БЮТ, яка і під час попереднього розгляду «запропонованого проекту рішення», і вівторкового категорично виступала проти. Принаймні цього разу «нашоукраїнець» Михайло Івасютин, звертаючись до міського голови Віктора Анушкевичуса з проханням не включати питання в порядок денний, мотивував свою позицію так: «Вікторе Андрюсовичу, є таке прохання, бо ми вже другий раз виносимо і не хотіли б, щоб сьогодні дійсно було: хто за спорт, хто проти спорту і таке інше. Ви особисто мали би це вирішити, напевне, з засновниками – голова обласної ради, голова обласної адміністрації, служби обласної адміністрації. Щоб попрацювали над розробкою цього проекту в комплексі і вже серйозно підготували, обговорили на комісіях, щоб ми більше не шпорталися. Цей стадіон починала будувати вся область, кожен район відправляв бригади. Це комунальне майно всієї області. Це честь області».
Лідер «нашоукраїнців», який, до речі, працює в обласному крилі «білого дому», відкрито наголошує, що долю стадіону «Рух» має вирішувати не лише міська, а й обласна влада. Схоже на те, що певні напрацювання області та міста вже є. Власне, вони були озвучені головою ОДА Миколою Палійчуком ще в перші дні його роботи на посаді керівника області. Губернатор пропонував розробити інвестиційний проект, в якому на правах співвласника брала участь і міська громада. «Робиться оцінка вартості об’єкту і визначається частка міста в цьому проекті. Наступний крок – пошук інвестора. Ставлю завдання, щоб при будівництві торговельно-розважальних комплексів, ділових центрів, спортивних майданчиків інвестор взяв на себе зобов’язання утримувати футбольну команду», – наголошував Микола Палійчук.


На 33-й сесії міськради подібно висловився і міський голова Віктор Анушкевичус.
«Дана вказівка і керівнику стадіону, і президенту футбольного клубу, юристам опрацювати питання створення акціонерного товариства, оголосити відкриту підписку акцій. Що стосується частки міста, ми це зараз не обговорюємо, так само як не обговорюємо порядок цифр, але в статутний фонд даного акціонерного товариства буде внесена незавершена будівля стадіону, а також вартість земельної ділянки, яка буде передана разом зі стадіоном. Плюс має бути чітко прописано, що має будуватися навколо стадіону і цільове призначення споруд – це виключно спортивно-оздоровчі відпочинкові призначення. Жодної житлової забудови – і що стосується перед стадіоном, і що стосується території позаду стадіону і межує з вулицею Дорошенка. Плюс – утримання футбольної команди», – поінформував міський голова.
Передбачається, що новий проект рішення щодо цілісного майнового комплексу міського центрального стадіону «Рух» на розгляд депутатів винесуть на найближчу сесію міськради, а, можливо, й на позачергову, «якщо встигнуть опрацювати».


Що ж, мабуть, так потрібно було чинити й одразу, а не створювати запропонованим проектом рішення щодо передачі стадіону в оренду ФСК «Прикарпаття» цілий ланцюг запитань «що, чому, кому, як і навіщо?». Нинішня ж ситуація скидається на те, що потенційний інвестор, якого начебто мав залучити ФСК «Прикарпаття», пробує зайти з іншого боку, хочеться вірити, не з чорного входу, а з парадного.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ПоҐлянцована халтура
Наступна новина: Видано біобліографічний ...

КОМЕНТАРІ