Невидимий ворог

Невидимий ворог

16.10.08 16:15 0 3516
За останні три роки в Івано-Франківську майже у 2 рази зросла захворюваність серед дитячого населення на гострі кишкові інфекції.
В основному пік захворюваності припадає на літній період та на вересень.
Найчастіше гострі кишкові інфекції виникають при вживанні в їжу недоброякісних продуктів, тобто тих продуктів, в яких термін придатності вже минув, або які неправильно зберігались, чи були неправильно приготовлені.

Якщо ви помітили ознаки псування продуктів (зміна кольору, консистенції, специфічний запах), це є ознакою інтенсивного розмноження патогенної мікрофлори. Тому споживання таких продуктів категорично заборонено, особливо для дітей.
Імунна система дитини є слабкою, організм реагує майже миттєво на потрапляння хвороботворних бактерій.
Отже, якщо у дитини підвищилась температура, вона стала бліда, млява, з’явилася нудота, блювота, діарея, відмова від їжі, болі у животі – це є ознакою харчового отруєння чи гострої кишкової інфекції.
Необхідно одразу звернутись за допомогою до лікаря, не займатися самолікуванням.
Через блювоту та частий стілець дитина може швидко обезводнитись, посилюється інтоксикація. Невчасне надання медичної допомоги може призвести до ускладнень.
Найчастіше до розладів шлунково-кишкового тракту влітку можуть призвести такі продукти: яйця, м’ясо, молоко, сметана, йогурт, сир та інші.
Дітям, особливо влітку, необхідно давати лише свіжоприготовану їжу. Невидимими ворогами, які призводять до гострих кишкових інфекцій, є хвороботворні мікроорганізми, як бактерії (сальмонелли, шигелли, емерихії та інші), так і віруси, які утворюються і розмножуються у недоброякісних продуктах.
Із настанням такого стихійного лиха в нас на Прикарпатті, як повінь, значно погіршилась епідемічна ситуація. Це пов’язано із забрудненням води у криницях, водоймах. При високій температурі повітря вода нагрівається і є сприятливим середовищем для розмноження хвороботворних організмів.
Недостатньо очищена вода може бути причиною багатьох інфекційних захворювань, в тому числі небезпечних для життя (холера, черевний тиф, лептоспіроз). Навіть воду з водогону краще пропускати через фільтр та двічі кип’ятити перед тим, як застосовувати її для приготування їжі.
Купання у відкритих водоймах також є небезпечним, оскільки під час купання можна наковтатись інфікованої води.
Зростання захворюваності гострими кишковими інфекціями серед дітей після повені значне, що може бути пов’язане із вживанням недоброякісної води. Тому будьте уважні до свого здоров’я та здоров’я своїх дітей, правильно зберігайте та готуйте продукти, вживайте тільки чисту перевірену воду, кип’ятіть її, не дозволяйте дітям купатись у водоймах.
Автор: УкрЗахідІнформ .
Джерело: http://www.wk.if.ua/
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Молодь не бажає жити
Наступна новина: Обсяги промвиробництва в ...

КОМЕНТАРІ