У Володимирі-Волинському районі постане пам’ятник загиблим полякам?

У Володимирі-Волинському районі постане пам’ятник загиблим полякам?

12.11.08 20:20 0 2195
Мешканка міста Володимира-Волинського Францішка Прус бажає встановити на території Красноставської сільради пам’ятний знак полякам, які загинули у 1943 році. Відповідне звернення голови Володимир-Волинської РДА Юрія Михальця розглядали учасники засідання обласної комісії у справах увічнення пам’яті жертв війни та політичних репресій.

Завідуючий сектором національностей головного управління з питань внутрішньої політики та зв’язків із громадськістю Олександр Кравчук звернув увагу на те, що меморіальний надпис в проекті монументу є тільки польською мовою, а запланована висота хреста-7 метрів. «Треба було б, щоб ця громадянка представила й документальні свідчення», - зауважив посадовець.

Отож учасники комісії ухвалили рекомендувати встановити пам’ятний знак при умові представлення документальних свідчень про загибель там людей польської національності, а також виконання надпису як українською, так і польською мовами. Однією з умов було і зменшення висоти хреста, втім учасники комісії вирішили наразі такої вимоги не ставити. Остаточне вирішення питання відклали до наступного засідання.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинські освітяни ...
Наступна новина: СБУ викрила контрабандну ...

КОМЕНТАРІ