Через місяць Яценюк представить свою політичну партію, але «політичних колобків» в неї не візьме

Через місяць Яценюк представить свою політичну партію, але «політичних колобків» в неї не візьме

17.11.08 13:54 0 2204
Екс-голова Верховної Ради Арсеній Яценюк приблизно через місяць планує презентувати свою політичну партію, ідеологічне спрямування якої він називає вдосконаленою формою державно регульованого лібералізму, а до того часу не хоче розголошувати деталі цього проекту. Про це Арсеній Яценюк повідомив сьогодні, 15 листопада, на прес-конференції у Львові.

Він наголосив, що сьогодні приїхав до Львова не з презентацією політичного проекту, а як засновник благодійного фонду «Open Ukraine», і ця поїздка планувалася ще декілька тижнів тому. «Це є знаковим, що перша моя поїздка вже як екс-голови Верховної Ради відбулась на Львівщину», – зазначив Арсеній Яценюк.

Яценюк розповів, що основною ідеологією його політичної партії буде демократія і пояснив, що для нього демократія – це не є хаос, а дія виключно в межах і в спосіб, визначений законом. За словами Арсенія Яценюка, демократія в дії – це коли є дві умови: відсутність політичної та економічної монополії.

«Політична монополія – це те, що намагалися протягом тривалого часу зробити в Україні. Один центр прийняття рішень. Це не притаманна Україні політика. Царя в Україні не може бути», – сказав Арсеній Яценюк.

Він повідомив, що економічний блок його програми буде полягати в економічній конкуренції і можливості кожної людини самостійно розвиватися, тобто рівний доступ до можливостей.

Арсеній Яценюк заявив що він створює довготривалу політичну партію і більшість в його команді будуть складати ті люди, які не були задіяні в попередніх політичних проектах: «Перекотиполе і політичних колобків брати не потрібно». Разом з тим Яценюк повідомив, що він проти того, щоб його політична партія складалась тільки з молоді: «За відсутності досвіду і певної спадковості в політиці це завідома програшний варіант».

На запитання журналістів про те, як змінилося ставлення до нього після його відставки, Арсеній Яценюк відповів: «Як правило, після кожної відставки ти зі здивуванням дізнаєшся, що маса людей має близькозорість або далекозорість, тобто дуже погано бачить. Це за відсутності політичної культури. І потім, як тільки тебе призначають на нову посаду, ти так само несподівано бачиш всю цю масу людей у себе в приймальні. Тому бажано з такими людьми менше спілкуватися, нехай вони і далі ходять по іншій стороні вулиці і не помічають».

Арсеній Яценюк також зазначив: «Якщо би я був чиїмось сателітом, то ви би сьогодні розмовляли з головою Верховної Ради України».
Автор: УкрЗахідІнформ .
Джерело: http://www.zik.com.ua
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ