З понеділка «сальмонельозний» дитсадок у Луцьку відновить роботу

З понеділка «сальмонельозний» дитсадок у Луцьку відновить роботу

21.11.08 11:00 0 2618
В Луцьку відбулося третє за останні дні засідання міської протиепідеміологічної комісії, яка пройшла під головуванням заступника міського голови Анатолія Пархом’юка. Її учасники констатували: спалах захворюваності на сальмонельоз, який трапився минулого тижня в дитсадку №16, вдалося локалізувати, загрози поширення хвороби немає. З понеділка дитсадок знову відкриють для відвідування дітей. Про це інтернет-видання «Волинська правда» повідомили в департаменті інформаційної політики Луцької міської ради.

Зі слів головного державного санітарного лікаря міста Луцька та Луцького району Валентини Попович, до спалаху захворюваності на сальмонельоз призвело порушення технології приготування їжі кухарем дитсадка. Кухар не прожарила курячі котлети при високій температурі, як належить, а лише довела їх до стану готовності у електропечі. До того ж, з’ясувалося, що куряче м’ясо, яке при цьому використовувалося, виявилося на добу протермінованим.

На щастя, вогнище захворюваності вдалося швидко локалізувати. З підозрою на захворювання було госпіталізовано 26 хворих (18 дітей і 8 дорослих). У 21-му випадку діагноз підтвердився. Наразі стан пацієнтів задовільний, деяких із них на вихідні відпустять додому.

Наразі ж дитсадок №16 поки не відкривають, але не через складну епідеміологічну ситуацію, а через необхідність доукомплектації кадрів, адже винних у тому, що сталося, звільнять із такої відповідальної роботи. До понеділка, запевнив начальник міського управління освіти Сергій Калуш, усі робочі питання будуть вирішені, і дитсадок відновить свою роботу.

Водночас у міському управлінні освіти запланували робочу зустріч із завідуючими дитсадками та постачальниками харчової продукції, аби унеможливити потрапляння в дитсадки неякісних харчових продуктів. Персональну відповідальність за це нестимуть керівники дошкільних закладів.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Економний режим
Наступна новина: У 4 областях унаслідок ...

КОМЕНТАРІ