У Шацьку та Устилузі виявлено воду, що не відповідає держстандартам

У Шацьку та Устилузі виявлено воду, що не відповідає держстандартам

02.12.08 11:10 0 2768
Протягом листопада 2008 року відділом державного нагляду ДП «Волиньстандартметрологія» було проведено 26 перевірок додержання стандартів, норм і правил, з них – 21 первинна і 5 повторних перевірок. Порушення вимог нормативної документації при проведенні 21 первинної перевірки виявлено у 14 випадках (66,67%). Про це інтернет-видання «Волинська правда» повідомили в ДП «Волиньстандартметрологія».

За результатами державного нагляду 5 суб'єктам підприємницької діяльності видано 7 приписів про заборону реалізації перевірених партій продукції на загальну суму 62,9 тис. грн. і 6 приписів про заборону реалізації усієї продукції – 6 суб’єктам підприємницької діяльності.

Окрім цього на Колегії Держспоживстандарту України відповідно до «Положення про порядок оприлюднення інформації для споживачів про підприємства торгівлі і послуг, ресторанного господарства, а також виробників, які систематично виробляють неякісні, небезпечні товари», відділом державного нагляду ДП «Волиньстандартметрологія» надано відповідну інформацію до Департаменту споживчої політики Держспоживстандарту України , в якій визначено що нормам не відповідає вода на Шацькому ВУЖКГ, де щорічний державний нагляд показує невідповідність якості питної води вимогам ГОСТ 2874-82 «Вода питьевая. Гигиенические требования и контроль за качеством» за показниками: «залізо», «кольоровість», «мутність».

Такі ж невідповідності виявлено і в Устилузькому, де щорічний державний нагляд показав невідповідність якості питної води вимогам ГОСТ 2874-82 «Вода питьевая. Гигиенические требования и контроль за качеством» за показниками: «залізо», «твердість», «мутність».

Невідповідність вказаних показників обумовлена відсутністю належної водопідготовки на підприємствах. Водопідготовка не проводиться через відсутність фінансування в місцевому бюджеті.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Працівникам Луцького ...
Наступна новина: Президент України Віктор ...

КОМЕНТАРІ