Трасу Луцьк-Ківерці окропили свяченою водою

Трасу Луцьк-Ківерці окропили свяченою водою

04.12.08 11:05 0 3382
Нещодавно на численні прохання християн декількох сіл Ківерцівського благочиння хода із 15 священників з корогвами й образом чудотворця Миколая освятила дорогу Луцьк-Ківерці. Про це «Волинську правду» повідомили у прес-службі УПЦ-КП.

Віряни звернулися до декана протоієрея Олега Ткачуся, аби освятити шосе, яке засіяне придорожніми хрестами, адже тут трапилося безліч аварій, загинуло чимало людей. Як стверджують місцеві жителі, рік тому, після освячення дороги з містечка Ківерці до села Сокиричі, трагічних випадків на ній значно поменшало.

Хода розпочалася з Луцька. Біля придорожніх хрестиків на місці аварій душпастирі служили заупокійні літії, біля великих хрестів, так званих фігур, – молебні, окроплювали трасу освяченою водою.

Зупинялися автомобілі, з них виходили водії й приєднувалися до молитви. Зупинялися автобуси, з них виходили пасажири і брали благословіння у панотців. Від села до села хресний хід збільшувався, бо місцеві селяни приєднувалися і йшли далі. Близько двохсот п’ятдесяти молільників увійшли у Ківерці. Тут у соборі Покрови Пресвятої Богородиці пролунали останні молитви до Всевишнього за безпеку руху на шосе Луцьк – Ківерці.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ