Львів'яни найбільш довіряють Яценюку та Тягнибоку - опитування

Львів'яни найбільш довіряють Яценюку та Тягнибоку - опитування

26.12.08 09:00 0 2662
Серед національних лідерів екс-спікер Верховної Ради України Арсеній Яценюк має найбільший рівень довіри у львів’ян – 63,1%. Натомість рівень довіри до Віктора Ющенка (31,3%) серед львів’ян опустився і стоїть поруч із рівнем довіри до Віктора Януковича (10,8%), – такі результати опитування, яке провів Український центр вивчення громадської думки населення «Соцінформ» 12-17 грудня у Львові. Про це сьогодні, 23 грудня, повідомив директор центру Олексій Антипович.

Другим у рейтингу довіри серед львів’ян є Олег Тягнибок (56,6%).Тимошенко з рейтингом 53,9 посіла третю позицію і, як зазначив О. Антипович, втратила за цей рік майже 20% довіри. Водночас В. Ющенко розгубив 30% колишньої довіри.

Попри це, якби президентські вибори відбулись найближчим часом, то 25,5% опитаних львів’ян проголосували б таки за Ю.Тимошенко, 19% – за А.Яценюка, 12,8% – за О. Тягнибока, 6,8% – за В.Ющенка, а 3,9% – за В.Януковича.

Водночас на виборах до Верховної Ради львів’яни найбільше голосів віддали б БЮТу – 28%. «Щоправда, порівнюючи з початком року, цей показник знизився на 7-8%», – зазначив О. Антипович. ВО «Свобода» львів’яни віддали б 15,4% голосів, блоку Яценюка –13,6%, «НУНС» – 5,9%, ПР – 3,5%.

Блок Арсенія Яценюка має також добрі шанси увійти й до депутатського корпусу Львівської міської ради –10,5% голосів. Майже рівну кількість голосів – близько 20% – набрали б БЮТ та «Свобода». Ймовірний блок Садового отримав би 7%.

Політолог Анатолій Романюк пояснив високий «президентський» рейтинг А. Яценюка двома чинниками: по-перше, львів’яни висловили йому найбільшу довіру як національному лідерові, по-друге, Львів, як і вся Україна, відчуває гостру потребу кардинальних змін. «Тому, якщо Яценюк зуміє довести, що саме він є уособленням цих кардинальних змін, то, безумовно, наступний рік може принести дуже серйозні несподіванки для традиційних політичних лідерів. Останні, зайняті зараз більше баталіями у ВР і на медійних майданчиках, доводячи, хто більш дурний, а хто більш зрадливий, водночас наприкінці року вони можуть отримати несподіваний результат, якого зовсім не очікували», – спрогнозував політолог.

Довідка

Методом інтерв’ю було опитано 800 респондентів, які репрезентують доросле населення Львова, віком від 18 років. Помилка репрезентативності дослідження становить +/-2,4%.

Метод дослідження – особисте формалізоване інтерв’ю згідно з опитувальником. Вибірка – багатоступенева, стратифікована з використанням випадкового відбору респондентів на останньому щаблі. Квотами у вибірці були вік, стать та освіта.
Автор: УкрЗахідІнформ .
Джерело: http://www.zik.com.ua
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Проти ВО "Свобода" ведуть ...
Наступна новина: Пинзеник пропонує ...

КОМЕНТАРІ