На відкриття пам’ятника Степану Бандері в Івано-Франківську очікують більше 10 тисяч людей

На відкриття пам’ятника Степану Бандері в Івано-Франківську очікують більше 10 тисяч людей

30.12.08 12:30 0 1997
Про це повідомив Івано-Франківський міський голова Віктор Анушкевичус на нараді. За його словами, «…ця подія має загальнодержавне значення». Починаючи з 2009 року, річницю народження Степана Бандери будуть відзначати не лише на батьківщині провідника нації - у Старому Угринові, але й у Івано-Франківську. Для цього вже зроблені всі відповідні роботи, повідомляє прес-служба МВК.

За словами мера, 1 січня в обласному центрі будуть підняті державні прапори, урочистості розпочнуться о 13-00 на Вічевому майдані. Далі відбудеться покладання вінків та квітів борцям за Незалежність держави і о 14-30 на Європейській площі відбудеться відкриття та освячення пам»ятника Степану Бандері. Віктор Анушкевичус переконаний, що «…ця подія стане пам»ятною у житті кожного свідомого українця, а її очевидці розповідатимуть про відкриття пам»ятника Бандері, з нагоди 100-річчя від Дня його народження, своїм дітям та онукам».

Наразі, правоохоронці несуть біля пам’ятника Степану Бандері та Меморіального комплексу борцям за незалежність України цілодобову варту, з метою недопущення пошкоджень споруди. Там завершуються підготовчі роботи. Науковці та активісти громадських і політичних організацій міста долучилися до наповненням музейного комплексу експонатами.

Для довідки: вартість будівельних робіт для спорудження Меморіального комплексу та пам’ятника Степану Бандері в Івано-Франківську становить біля 7 мільйонів гривень. Автор пам»ятника Степану Бандері – львівський художник Микола Посікіра.

Автор: УкрЗахідІнформ .
Джерело: http://vezha.org/
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Верховна Рада назвала ...
Наступна новина: Вже в цьому році на ...

КОМЕНТАРІ