Міліція вилучає із споживчого ринку «піратські» копії аудіовізуальної продукції

Міліція вилучає із споживчого ринку «піратські» копії аудіовізуальної продукції

27.01.09 08:30 0 2988
Протягом минулого року за матеріалами співробітників управління боротьби з економічною злочинністю УМВС в області було розслідуваноі передано в суди близько 2 десятків кримінальних справ, порушених у зв’язку з виявленими фактами виготовлення, зберігання та реалізації контрафактної продукції. Йдеться про незаконне відтворення, три жування та розповсюдження на носіях інформації творів мистецтва та комп’ютерних програм і баз даних без дозволу осіб чи правоволодарів авторського або суміжних прав. Особам, які порушили чинне законодавство у сфері захисту прав інтелектуальної власності, здебільшого це минулося штрафними санкціями і покаранням, що не пов’язане з позбавленням волі.

Вже в цьому році правоохоронці задокументували низку аналогічних порушень. Зокрема, в обласному центрі вирішується питання про притягнення до кримінальної відповідальності 2 підприємливих молодих осіб, які з торгових точок реалізовували піратські копії аудіовізуальної продукції – відеофільмів та музичних творів. У Долині припинено підприємницьку діяльність, пов’язану з реалізацією контрафактної продукції, 38-річного місцевого жителя. Прикметно, що це й чоловік не вперше потрапляє в поле зору правоохоронців. Минулоріч за аналогічні порушення його вже притягували до відповідальності, але взятий на поруки трудовим колективом підприємець не зробив належних висновків. У нього вилучено близько 300 DVD, якими він торгував.

Тим часом у Богородчанах задокументовано факт незаконного запису та реалізації неліцензійного програмного забезпечення, чим займався продавець магазину комп’ютерної техніки.

Василь Гультайчук, ЦЗГ УМВС України в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
Джерело: http://vezha.org/
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У НБУ — винні, а уряд ...
Наступна новина: «Ефект» мовної присутності

КОМЕНТАРІ