Чверть волинян працездатного віку задіяні в сфері малого бізнесу?

Чверть волинян працездатного віку задіяні в сфері малого бізнесу?

05.02.09 13:50 0 2355
Протягом 2008 року від діяльності малих підприємств та фізичних осіб-підприємців до бюджетів усіх рівнів надійшло 212 мільйонів гривень, що на 21% стало більшим за показники позаминулого року. Про це під час роботи конференції в рамках проекту «Розвиток співпраці Волині і Люблінщини» у сфері підтримки підприємництва повідомив заступник голови Волинської облдержадміністрації Василь Байцим.

Як стало відомо, упродовж останніх двох років на підтримку підприємництва було спрямовано 1,2 мільйона гривень коштів обласного бюджету. Ці гроші використовувались на реалізацію пільгових механізмів фінансової підтримки суб’єктів підприємницької діяльності через обласний фонд підтримки підприємництва, на інформаційну підтримку підприємництва, регуляторну діяльність, реалізацію заходів у рамках транскордонного об’єднання «Єврорегіон Буг».

В той же час, за словами начальника головного управління економіки ОДА Любові Івевакової, кількість малих підприємств у розрахунку на 10 тисяч осіб населення Волині становила 47 підприємств, проте залишається нижчою за середній рівень по країні (70). Разом з тим, у місті Луцьку вона становить 123 підприємства, а у таких районах як Ратнівський, Любешівський, Маневицький лише 12-16.

Як повідомила посадовець, у Волинській області зберігається тенденція до зменшення питомої ваги малих підприємств, 13,2% малих підприємств зайняті у промисловості, 17,2% – здійснюють операції з нерухомістю та орендою, 9% – працює в будівельній галузі.

За інформацією пані Івевакової, у малому бізнесі працює близько 25% економічно активного населення Волині працездатного віку.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ