Коломойський вмовив Тимошенко «прокачати» Одеса-Броди в аверсі

Коломойський вмовив Тимошенко «прокачати» Одеса-Броди в аверсі

17.02.09 13:00 0 1996
Як стало відомо із інформованих джерел із середовища Кабміну, прем’єр-міністр Ю. Тимошенко погодилась на пропозицію І. Коломойського щодо аверсу на трубопроводі “Одеса – Броди”.

Довідка "Реальної Політики": Використання нафтопроводу «Одеса-Броди» в аверсному режимі було передбачено проектом його будівництва. Нафтотранспортний проект «Одеса-Броди» планувався з метою диверсифікації поставок нафти на українські НПЗ і для розвитку транзитних можливостей країни.

Нагадаємо, що ще на початку січня ц.р. керівництво ВАТ "НПК "Галичина" і ВАТ "Нафтохімік Прикарпаття" звернулися з офіційним листом до Президента України Віктора Ющенка, прем`єр-міністра Юлії Тимошенко та голови правління НАК "Нафтогаз України" Олега Дубини з проханням ухвалити рішення про "аверсне" функціонування нафтопроводу "Одеса-Броди". Зокрема, керівники НПЗ зазначали, що одержали комерційні пропозиції про поставки легкої каспійської нафти для переробки на заводах загальним обсягом не менше 5 млн. тонн на рік. При цьому зазначалось, що підприємства мають технічні можливості для прийому й переробки цього обсягу нафти.

22 травня Президент В.Ющенко своїм Указом створив Міжвідомчу робочу групу й доручив їй розробити та подати в тижневий термін план заходів щодо переведення з 2008 року нафтопроводу «Одеса-Броди» в режим роботи за проектним напрямом (із Одеси до Бродів) зі збереженням при цьому рівня доходів від його використання.

15 серпня Президент України Віктор Ющенко своїм Указом ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони України від 28 липня 2008 року «Про невідкладні заходи щодо забезпечення роботи нафтопроводу «Одеса-Броди» за проектним напрямом». Президент доручив Міжвідомчій робочій групі з опрацьовування питань забезпечення роботи нафтопроводу «Одеса-Броди» за проектним напрямом допрацювати разом із ВАТ «Укртранснафта» пропозиції щодо умов надання комплексу послуг із транспортування нафти нафтопроводом «Одеса-Броди» за результатами обговорення цього питання на засіданні РНБО.

На думку прем`єр-міністра України Юлії Тимошенко, варіант аверсного використання «Одеса-Броди» є корупційною схемою на зразок «РосУкрЕнерго».

8 вересня Ю.Тимошенко заявила, що не має наміру підтримувати запропонований Секретаріатом Президента варіант використання нафтопроводу “Одеса-Броди” в аверсному режимі.
Автор: УкрЗахідІнформ .
Джерело: http://rpl.net.ua/
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ