Затулін і Лужков фінансують сепаратистів в Україні, - СБУ

Затулін і Лужков фінансують сепаратистів в Україні, - СБУ

17.02.09 15:00 0 2469
Виконуючий обов’язки глави СБУ Валентин Наливайченко заявляє, що до фінансування закарпатських сепаратистів причетні депутат Державної думи Росії Костянтин Затулін і мер Москви Юрій Лужков.
Про це Наливайченко заявив в інтерв’ю виданню «Українська правда» .

«Це роблять (фінансують закарпатських сепаратистів) ті російські політики, які вважають, що можуть зробити собі ім’я на території України», - зазначив Наливайченко.

На уточнююче запитання, чи має він на увазі Затуліна і Лужкова, Наливайченко відповів: «вони в тому числі». При цьому Наливайченко зазначив, що сепаратистів Затулін і Лужков фінансують не з власної кишені.

«Не особисті гроші, а ті гроші, які вони отримують в певних російських організаціях для того, щоб фінансувати політичні збіговиська та своє перебування в Україні. Наприклад, рік тому ми казали, що структури, наближені до уряду Москви, до пана Лужкова, причетні до незаконних фінансових оборудок в Севастополі. Мова йшла про певні фінансові оборудки з будівництвом, відкати. Потім ці кримінальні гроші, зароблені на нашій же території, вкладаються в антиукраїнські проекти», - сказав Наливайченко.

«Але тоді ніхто нам не повірив. Ніхто, навіть ви. А в січні цього року з цього приводу порушені кримінальні справи вже в самій Росії», - додав він.

Також Наливайченко повідомив, що за даними СБУ, двоє затриманих по справі - нібито лідери закарпатських русинів - насправді є фактично самозванцями.

«Вона в суді (справа сепаратистів). Дві людини, які приписали собі звання лідерів русинів насправді, зробили це абсолютно безпідставно, тому що сам по собі русинський рух – це зовсім інші люди і зовсім інші громадські організації. А це - люди, які за зовнішнього фінансування вирішили спровокувати створення так званого сейму русинів, територіального об’єднання і заявити про окрему адміністративно-територіальну одиницю», - сказав Наливайченко.
Автор: УкрЗахідІнформ .
Джерело: http://rpl.net.ua/
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ