Якщо ВРУ скасує тернопільські вибори,

Якщо ВРУ скасує тернопільські вибори, "Свобода" буде ініціювати референдум про дострокове припинення повноважень облради

18.02.09 12:40 0 2444
У випадку якщо Верховна рада України ухвалить Постанову про скасування дочасних виборів до Тернопільської облради Тернопільська обласна організація ВО ”Свобода” закличе народ до проведення місцевого референдуму щодо дострокового припинення повноважень Тернопільської обласної ради. Про це сьогодні, 18 лютого, повідомила прес-служба Тернопільської обласної організації ВО «Свобода».
Обласний комітет ВО «Свобода» розглянув політичну ініціативу БЮТ та НУНС. Саме з подання голів цих фракцій у Верховній раді - Мартиненка і Кириленка,- на розгляд ставиться питання про скасування ними ж проголосованої Постанови «Про призначення позачергових виборів депутатів Тернопільської обласної ради». Висновок один: БЮТ і НУНС бояться виборів, оскільки не виправдали сподівань мешканців області.

Тернопільська «Свобода» переконана, що жодна політична спекуляція не може бути перешкодою для встановленого Конституцією права громадян самостійно обирати собі владу. Тому, відповідно до Конституції України та Закону України «Про всеукраїнський та місцеві референдуми» обласна організація ВО «Свобода» ініціює проведення в Тернопільській області місцевого референдуму з питання дострокового припинення повноважень Тернопільської обласної ради, як такої, що не в змозі забезпечувати права та інтереси громади краю.

Довідка.

Згідно статті 69 Конституції України, основного правового документу, що регулює суспільні відносини в нашій державі, референдум – це спосіб безпосереднього народного волевиявлення. Він проводиться з метою забезпечення народовладдя і безпосередньої участі громадян в управлінні державними та місцевими справами в Україні. Крім того, референдум – це спосіб прийняття громадянами України шляхом голосування рішень з важливих питань загальнодержавного і місцевого значення.

Рішення, прийняті місцевим референдумом, мають вищу юридичну силу по відношенню до рішень відповідних рад депутатів, на території яких

він проводиться.

Рішення, що прийняті референдумом, не потребують будь-якого затвердження державними органами.

Законом передбачено відповідальність осіб, які перешкоджають шляхом насильства, обману, погроз або іншим шляхом вільному здійсненню громадянином України права брати участь у референдумі.
Автор: УкрЗахідІнформ .
Джерело: http://www.zik.com.ua
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 2)

КОМЕНТАРІ