16 житлових будинків, розташованих в Івано-Франківську, таки перейшли у підпорядкування міського комунального господарства

16 житлових будинків, розташованих в Івано-Франківську, таки перейшли у підпорядкування міського комунального господарства

23.02.09 09:05 0 2235
Більш ніж дворічна суперечка між військовим відомством та комунальними підприємствами Івано-Франківська щодо того, хто опікуватиметься благоустроєм та збиратиме гроші з мешканців колишніх КЕЧівських будинків, набула свого логічного завершення. 16 житлових будинків, розташованих в Івано-Франківську, таки перейшли у підпорядкування міського комунального господарства. Для цього Міністерством оборони України було перераховано місту 9 мільйонів 800 тисяч гривень.

Планувалось, що їх витратять на капітальний ремонт будинків. Ця сума була визначена на основі складання спільних дефектних актів представниками комунальних служб Івано-Франківська та спеціалістами будинкоуправління Івано-Франківської КЕЧ району. Потрібно наголосити, що на момент підписання актів (середина 2008 року) сума була на порядок нижчою. Однак, посилаючись на інфляцію, міські комунальники кілька разів звертались до Міністерства оборони з вимогою збільшити кошти. І у військовому відомстві завжди йшли назустріч.

Сьогодні тривають роботи з передачі всіх необхідних технічних документів з військового відомства до цивільних комунальників. а також, за словами працівників Івано-франківської КЕЧ району, готується до передачі на баланс Прикарпатської нафтогазової компанії ще один військовий гуртожиток. Після його передачі на Прикарпатті залишиться ще 28 житлових будинків, які належать Міністерству оборони України. Всі вони знаходяться у військових містечках, які і досі мають статус «закритих».

Підполковник Тарас Грень, західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони України
Автор: УкрЗахідІнформ .
Джерело: http://vezha.org/
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ