Депутати пропонують штрафувати чоловіків, які користуються послугами повій

Депутати пропонують штрафувати чоловіків, які користуються послугами повій

25.02.09 10:00 0 1789
До кодексу України про Адміністративні правопорушення найближчим часом може додатися ще одна стаття. На думку депутатів від Блоку Юлії Тимошенко Валерія Дубиля та Павла Унгурян, штрафувати треба не тільки «нічних метеликів», а й «ліхтарик», до якого вони летять. Згідно з законопроектом, зареєстрованим цими депутатами, користування послугами повій тягнутиме за собою штраф у розмірі 170—255 гривень, а рецидив цього злочину протягом року може буде покараним штрафом до 340 гривень.

У пояснювальній записці до законопроекту депутати пишуть, що Україна поступово перетворюється на центр секс–туризму та проституції, а у зв’язку з кризою попит на продажне кохання ще й посилиться. Якщо в період фінансової стабільності, за оцінками МВС, обсяг сексуальних послуг становив 700 мільйонів доларів на рік, то зараз депутати прогнозують його зростання до 1—1,5 мільярда. Отож, виходить, криза не лише болюча, а й аморальна. Крім того, «на панель» виходять усе молодші дівчата. На думку авторів законопроекту, безкарність осіб, що користуються послугами повій, навіть стимулює проституцію, а досвід запровадження відповідальності за користування цими послугами у Швеції, Фінляндії та Норвегії значно знизив її рівень.

А от директор Української Гельсінської спілки Володимир Яворський скептично ставиться до ініціативи депутатів. На його думку, подальша криміналізація цієї сфери призведе лише до її ще більшої тінізації і, як наслідок, гострішого порушення прав людей. «Ця проблема існує в багатьох країнах, деякі її легалізують, деякі борються, але викорінити її неможливо. Набагато більшою бідою є звідництво, примус до проституції. За це треба посилювати відповідальність. А особи, які звертаються до повій час від часу, мають значно меншу провину», — розказав «УМ» пан Володимир.

Водночас Міністерство внутрішніх справ збирається збільшувати обсяг штрафів за вже існуючими статтями кодексу. У недавньому інтерв’ю міністр МВС Юрій Луценко, зокрема, зазначив: «Країна на очах стає раєм для секс–туризму. Особливо огидно, що процвітає педофілія і дитяча порнографія. Треба терміново посилювати боротьбу з цим. Але закон передбачає від 51 до 255 гривень штрафу — смішна сума».
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ