З незаконного обігу вилучено саморобний пістолет і обріз рушниці

З незаконного обігу вилучено саморобний пістолет і обріз рушниці

11.03.09 08:40 0 1986
Оголошуючи на початку березня місячник добровільної здачі зброї та боєприпасів, міліція акцентувала увагу громадян на тому, що в цей період власники незаконних стволів не притягуватимуться до жодної відповідальності, якщо з власної ініціативи позбудуться небезпечних предметів. Натомість у випадках, коли правоохоронці самі вилучатимуть з підпілля незареєстровані вогнестріли, то порушникам законодавства сподіватися на поблажливість не варто. Тим паче, якщо працівники міліції затримують цих осіб безпосередньо зі зброєю в руках. Лише протягом останньої доби міліціонери вилучили з незаконного обігу два стволи, що могли становити реальну небезпеку для громадян.

Зокрема, у Надвірнянському районі було затримано 37-річного чоловіка, котрий поблизу лісового масиву прогулювався з обрізом мисливської рушниці. Прикметно, що стволи зброї були споряджені набоями. З якою метою житель Надвірної переносив зброю, зараз достеменно з’ясовується.

На аналогічні запитання доведеться давати відповіді й одному з мешканців обласного центру. В ході проведення оперативних заходів співробітники карного розшуку затримали молодого чоловіка поблизу залізничного вокзалу і вилучили в нього пістолет кустарного виробництва, прихований у рукаві куртки. Саморобну зброю направлено на експертне дослідження і в разі, якщо висновки експертизи засвідчать боєздатність вилученого предмета, то його вчорашньому власнику не уникнути кримінальної відповідальності, пов’язаної з реальним позбавленням волі на строк від двох до п’яти років.

Василь Гультайчук, ЦЗГ УМВС України в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
Джерело: http://vezha.org/
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ