Доля студентських стипендій відтепер залежатиме від керівництва вузів?

Доля студентських стипендій відтепер залежатиме від керівництва вузів?

13.03.09 08:35 0 2325
У лютому-березні цього року уряд зменшив майже на 100 мільйонів гривень фінансування вищих навчальних закладів на виплату стипендій, – заявляє координатор громадської ініціативи «Студентський захист» Андрій Черних.

Як відомо, 4 березня 2009 року прес-служба Міністерства освіти і науки повідомила, що на виплату стипендій за січень-березень вищим навчальним закладам було перераховано 961 815,8 тисяч гривень, але перед цим – 6 лютого 2009 року прес-служба МОН повідомила про те, що на виплату стипендій за січень вузи були профінансовані на суму 353 192,7 тисяч гривень. «Можна зробити висновок що в лютому та березні розмір фінансування стипендій був зменшений на 48 811,1 тисяч гривень і склав за два місяці – 608 623,1 тисяч гривень»,– заявляє Андрій Черних.

На думку пана Черниха, уряд в цій ситуації намагається перекласти весь фінансовий тягар зобов’язань по виплаті стипендій та заробітних плат викладачів на спецфонди вищих навчальних закладів. Як відомо, 18 лютого 2009 року Кабінет Міністрів України прийняв Розпорядження №252-р «Про забезпечення своєчасної виплати у 2009 році заробітної плати і стипендій у вищих навчальних закладах та науково-дослідних установах», яким, дано наказ спрямовувати в першочерговому порядку кошти спеціального фонду на виплату стипендій та зарплат.

«Кабінет Міністрів України повинен чесно визнати проблему з відсутністю необхідних коштів та внести необхідні зміни до відповідної Постанови Уряду», – резюмує координатор громадської ініціативи «Студентський захист».
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Через кризу на Буковині ...
Наступна новина: Селяни самотужки зводять ...

КОМЕНТАРІ