Президент України та Генерал-губернатор Канади відвідали Фестиваль мистецтв України

Президент України та Генерал-губернатор Канади відвідали Фестиваль мистецтв України

24.04.09 21:16 0 2605
Президент України Віктор Ющенко та пані Катерина Ющенко разом з Генерал-губернатором Канади пані Мікаель Жан та її чоловіком Жаном-Даніелем Лафондом відвідали Фестиваль мистецтв України, який завершується звітним концертом митців Волинської області. Про це повідомила прес-служба Президента.

Вітаючи учасників фестивалю, Глава держави висловив переконання, що цей захід пожвавив культурне життя в регіонах, стимулював створення нових мистецьких колективів і творчих акцій. Протягом цього року кожна область України на сцені Національного палацу мистецтв «Україна» представить самобутню і неповторну культурну традицію.

Президент також відзначив, що Волинь є краєм з особливою історією та багатою культурною традицією. «Культура Волині – одна з найяскравіших сторінок в історії нашої країни. Після послаблення й спустошення Київської держави золотоординською навалою, саме Волинь стала її наступницею. Вона, за словами Михайла Грушевського, залишалася головним резервуаром української державності та культури, виробленої київською добою», - сказав Президент.

Віктор Ющенко вручив державні нагороди працівникам сфери культури Волинської області.

ДОВІДКОВО: Фестиваль мистецтв України започатковано відповідним указом Президента №124/2008 з метою сприяння розвитку академічного, традиційного народного та сучасного мистецтва, професійної та аматорської творчості, а також популяризації етнічних і культурних традицій регіонів України.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: «Саркофаг» для Євро–2012

КОМЕНТАРІ